shutterstock 2428935567

Viaplay zendt tot 2029 Formule 1 uit in Nederland: "Slechtste streamingdienst in de geschiedenis"

Formule 1mei 02, 9:00
Na een periode van financiële en commerciële uitdagingen is het Viaplay toch gelukt om een meerjarige deal te sluiten voor de uitzendrechten van de Formule 1. Het gaat om een periode van 5 jaar, wat betekent dat de zender nog tot 2029 de Formule 1-uitzendingen zal verzorgen in Nederland. Hoewel de Formule 1 en Viaplay zelf uiteraard enthousiast zijn over de vernieuwde samenwerking, zijn F1-fans een stuk minder opgetogen door het nieuws.
De vernieuwde overeenkomst omvat Nederland, Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden en zorgt ervoor dat F1-fans toegang hebben tot alle trainingen, kwalificatiesessies, F1 Sprint-evenementen en Grands Prix van het FIA Formula One World Championship live via de platforms van de Viaplay Group.
Onder de vernieuwde overeenkomst zullen F1 en Viaplay Group hun strategische partnerschap in Nederland voortzetten, waardoor klanten toegang hebben tot F1 TV Pro als onderdeel van hun Viaplay-abonnementen, evenals de volledige line-up van premium sporten, films en series van Viaplay. Via F1 TV Pro hebben klanten toegang tot extra functies zoals internationaal commentaar, meerdere onboardcamera's, Pit Lane- en Paddock-feeds, en in-race radio-uitzendingen.
Max Verstappen, die zelf ook een samenwerking heeft met Viaplay, is verheugd met het nieuws. "Ik ben heel blij dat Viaplay deze langdurige overeenkomst met de Formule 1 heeft gesloten. Zij streven, net als ik, naar perfectie. Ik kijk er dan ook naar uit om onze samenwerking te continueren. Het is geweldig dat Viaplay mijn prestaties dichter bij de kijkers brengt", aldus de drievoudig wereldkampioen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Kijkers zijn doorgaans een stuk minder enthousiast over de zender. Met name het commentaar schiet volgens velen tekort en ook de prijs is aan de hoge kant. Het nieuws dat Viaplay de komende jaren doorgaat, valt bij velen dan ook rauw op hun dak. Zo schrijft iemand op Twitter/X: “Viaplay is f-cking trash”, en “Gelukkig bestaat F1 TV. Viaplay is de slechtste streamingdienst in de geschiedenis.”
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten