shutterstock 515326441

Deadline-day in Ter Apel: COA verplaatst asielzoekers om boete van €15.000 te voorkomen

Immigratiefeb 21 , 9:10
Vanaf vandaag moet het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voldoen aan het vastgestelde maximumaantal asielzoekers in Ter Apel. Vorige maand heeft de rechter de deadline van 21 februari opgelegd, aangezien het aanmeldcentrum al jaren te kampen heeft met overbevolking.
In samenwerking met de gemeente Westerwolde, waar het aanmeldcentrum is gevestigd, heeft het COA afspraken gemaakt om maximaal 2000 asielzoekers in Ter Apel te huisvesten. Het COA ondervond echter moeite om zich aan deze afspraken te houden, en de grote stoelendans is dan ook in volle gang. Maar, verzekert het COA, we gaan het regelen!
Hoeveel mensen hierbij betrokken zijn en of de deadline van 2000 asielzoekers in Ter Apel gehaald wordt, is – ondanks het enthousiasme van het COA - nog onduidelijk. "Het blijft nog steeds heel spannend," verklaarde een woordvoerder dinsdagavond.
In de afgelopen maanden verbleven er 200 tot 300 asielzoekers te veel in het aanmeldcentrum, wat de gemeente Westerwolde recentelijk naar de rechter heeft doen stappen. Voor elke dag dat het centrum overvol was, zou het COA een dwangsom van €15.000 moeten betalen, met de deadline in de nacht van woensdag op donderdag.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de onbeperkte massa-immigratie. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag te ageren tegen de omvolking van ons land!
Een van de alternatieve opvanglocaties is Biddinghuizen, in de gemeente Dronten, waar al begonnen is met het ontruimen van de noodopvang. Hoewel een groot deel van de benodigde opvangplekken daarvandaan zal worden gehaald, worden ook elders enkele mensen ondergebracht.
De politieke partijen in Westerwolde hadden weinig vertrouwen in het vermogen van het COA om zich aan het vonnis van de rechter te houden, wat in contrast staat met de bevestiging van de dienst dat ze wel degelijk een oplossing hebben gevonden. Het is dus enigszins onduidelijk met tegenstrijdige berichten. We zijn dan ook benieuwd hoe het later vandaag verder zal verlopen en of de gemeente Westerwolde de eerste factuur van 15.000 euro de deur uit kan doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten