portraitfactorynl tweede kamer 6

Extreemlinks viert feest: Bosma mijdt verstandig herdenking Februaristaking

Politiekfeb 21 , 10:00
In een flagrante vertoning van ideologische uitsluiting en een klap in het gezicht van de parlementaire democratie, is Kamervoorzitter Martin Bosma, bekend om zijn lidmaatschap van de PVV, schaamteloos aan de kant gezet bij de herdenking van de Februaristaking in Amsterdam. Dit besluit, officieel genomen door Bosma zelf, weerspiegelt een dieper, zorgwekkend patroon van politieke censuur en culturele dictatuur die zich meester maakt van ons land.
De organisatoren van de herdenking, vermoedelijk onder immense druk van extreemlinks-georiënteerde groeperingen, beweren dat Bosma's afwezigheid een persoonlijke keuze was. Echter, de werkelijke omstandigheden suggereren een gecoördineerde campagne om hem te weren. Verschillende organisaties hadden publiekelijk opgeroepen tot het intrekken van zijn uitnodiging, een daad die niets minder dan een aanval op de vrije meningsuiting en op de pluralistische waarden van onze samenleving is.
Het is een schande dat een herdenking, die symbool staat voor de moed en het verzet tegen onderdrukking, nu zelf een arena van uitsluiting en politieke spelletjes is geworden. Door Bosma, een democratisch gekozen vertegenwoordiger en de voorzitter van onze Tweede Kamer, de deur te wijzen, tonen de organisatoren hun ware kleuren: die van intolerantie en haat tegen alles wat niet in hun nauwgezette ideologische kader past.
De ironie ontgaat ons niet: terwijl Bosma zich misschien heeft teruggetrokken om niet te hoeven staan naast leden van de Internationale Socialisten, die berucht zijn om hun steun aan verwerpelijke figuren en bewegingen zoals Hamas, is het de herdenking zelf die gekaapt lijkt door extremisten. Deze actie onderstreept een verontrustende trend waarbij evenementen die nationale eenheid en historisch besef zouden moeten bevorderen, worden omgevormd tot platforms voor politieke propaganda.
Dit incident staat niet op zichzelf, maar maakt deel uit van een breder patroon waarin de stemmen van conservatieven systematisch worden gesmoord, hun rechten ingeperkt, en hun deelname aan het publieke discours beperkt. De uitsluiting van Bosma bij de Februaristaking herdenking is een trieste illustratie van hoe ver we zijn afgedwaald van de idealen van vrijheid, dialoog, en respect die onze samenleving eens hoog in het vaandel droeg. De Nationale Dodenherdenking op de Dam wordt daardoor dit jaar ook extra beladen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de onbeperkte massa-immigratie. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag te ageren tegen de omvolking van ons land!
Het is volstrekt begrijpelijk dat Kamervoorzitter Martin Bosma ervoor kiest om niet aanwezig te zijn bij de herdenking van de Februaristaking. Niemand zou immers willen verkeren tussen aanhangers van de Internationale Socialisten, die berucht zijn om hun verheerlijking van HAMAS en hun steunbetuiging aan de terroristische aanval op Joden op 7 oktober. Bovendien is het de vraag of men deel wil nemen aan een herdenking die in de greep is van extreemlinkse organisaties, die dergelijke evenementen aangrijpen om hun eigen agenda door te drukken. Het besluit van Bosma om zich te distantiëren van deze omstreden bijeenkomst toont aan dat hij principieel weigert om een platform te bieden aan of geassocieerd te worden met groeperingen die extremistische en verdeeldheid zaaiende ideologieën propageren.  
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten