portraitfactorynl tweede kamer 6

De arrogantie! Walgelijke woke-engnek haat Martin Bosma: 'Hij begrijpt zijn poëzie niet eens!'

Binnenlandfeb 13, 15:30
Hilarischer én veelzeggender dan dit wordt het niet. Anneke Landsman uit Hillegom voelde zich geroepen om een ingezonden stuk naar de Volkskrant te mailen... Een stuk waarin ze dénkt dat ze Martin Bosma belachelijk maakt, maar waarin ze feitelijk zichzelf alleen maar te kakken zet als zijnde een arrogante, hautaine, woke-gek.
"Vorige week opende voorzitter Martin Bosma de vergadering van de Tweede Kamer met een gedicht van Annie M.G. Schmidt," aldus het wanmens in haar stuk. "Schmidt heeft ons een prachtige collectie eigenzinnige figuren geschonken van Dikkertje Dap, Zuster Clivia, het schaap Veronica tot de prostituees en feministen in de musical Madam, allemaal mensen die anders, tegendraads of zeg maar Woke waren."
"Ik denk dat zij zich in haar graf omdraait als ze hoort dat een xenofobe populist haar werk voordraagt," moppert het walgelijke figuur daarop. "Begrijpt Bosma de werken en auteurs die hij uitkiest eigenlijk wel?"

Geert Dales fileert Anneke

Logischerwijs wordt deze arrogante gek keihard aangepakt door Geert Dales. "De neerbuigendheid van het zich superieur wanende deel van de natie jegens het 'plebs' had niet beter verwoord kunnen worden," zegt hij, "dan met deze ingezonden brief in [de Volkskrant] van mevrouw Landsman te Hillegom. Ik vrees dat Anneke het zelf niet eens in de gaten heeft."
Dat is precies wat hier gaande is. Dit soort engnekken denken werkelijk dat zij de wijsheid in pacht hebben. En niet alleen dat, nee, ze denken dat mensen die een andere politieke mening hebben dan zij, volstrekt achterlijk zijn.
Een man als Bosma kan poëzie niet begrijpen. Waarom niet? Omdat hij 'een populist' is. Dat dit niets te maken heeft met het vermogen om kunst te begrijpen ontgaat deze figuur totaal. Zij weet maar één ding: zij als linkse woke-engnek is heel slim. En dus zijn de mensen die andere meningen hebben dan zij automatisch heel dóm.
Het is om kotsmisselijk van te worden. Maar deze volidioten denken echt zo. En dan geeft de Volkskrant ze ook nog de ruimte om hun idiote gedachten tentoon te spreiden. Wat een grap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten