shutterstock 1286834386

LOL! Henk Krol beroofd door een AZC-kansparel uit Drachten: "Het zal toch niet wáár zijn!?"

Immigratiejun 16, 10:00
Henk Krol werd afgelopen zaterdagmiddag pijnlijk met de neus op de feiten gedrukt: een Nederland waar je spullen onbewaakt kunt achterlaten in het openbaar vervoer is toch écht verleden tijd. Tijdens een treinreis tussen Assen en Groningen dacht de voormalig politicus even een sanitaire stop te maken en zijn spullen onbewaakt achter te kunnen laten in de trein. Het gevolg? Zijn iPad werd gestolen door een "licht getinte" man, die later een asielzoeker bleek te zijn.
De voormalig politiek leider van 50PLUS arriveerde rond 17.10 uur op het station in Groningen. Bij terugkomst van zijn korte bezoek aan het toilet, merkte hij meteen dat zijn iPad was verdwenen. "Stom, stom, stom," verklaarde de oud-voorman van de seniorenpartij later tegen De Telegraaf. Hij kon zichzelf wel voor zijn hoofd slaan vanwege zijn naïviteit. De dief, een modern geklede man met een petje, zag hij nog net wegglippen.
In een poging om de dader te pakken, doorzocht Krol de trein en probeerde hij in Groningen de dief op te sporen door bij de uitgang te staan. Helaas kwam hij bedrogen uit. Terwijl het station verbouwd werd, moesten alle passagiers de andere kant uit, waardoor zijn plan in het water viel.
Krol ondernam meteen actie om de gevolgen van de diefstal te beperken. Hij blokkeerde zijn betaalpassen en probeerde zijn iPad te lokaliseren via zijn iPhone. In eerste instantie verloor hij het signaal bij een bushalte, waar het apparaat werd uitgeschakeld. Echter, uren later verscheen er weer een signaal: zijn iPad bevond zich – jawel, u raadt het al – in een asielzoekerscentrum in Drachten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
„Het zal toch niet wáár zijn...,” dacht Krol bij het zien van de locatie. Hij aarzelde geen moment en nam contact op met de bewaking van het AZC in Drachten en de politie. "Ze gingen er meteen werk van maken. Erg netjes, ik kan niet anders zeggen," aldus Krol. Ondanks een grondige doorzoeking van het AZC door de politie werd de iPad natuurlijk niet gevonden, en de kans is groot dat deze nooit meer teruggevonden zal worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten