frits

-Frits Bosch- Migratie stoppen via de EU: een doodlopende weg. Oppositie heeft het mes klaarliggen. Nexit!

Opiniejun 15, 16:30
Als kabinet Schoof wil slagen dan moet een zichtbaar halt worden toegeroepen aan migratie. Daar zijn we het wel over eens. Andere zaken zijn geen bijzaak, maar relatief van secundair belang. Zover hebben we het laten komen. De grote vraag is hoe we de asielimmigratie ten naaste bij op nul zetten. Mevrouw Faber wordt succes gewenst.
Er zijn twee manieren. De manier 1. “Het kan zoals het moet, of 2. “Het moet zoals het kan.” Eerst de eerste methode. Dat is via het goedkeurende stempel van de Europes Unie. De EU is de (door en door ondemocratische) instelling waar wij al vele jaren lid van zijn en waarvan wij beloofd hebben “ja en amen” tegen haar verordeningen te zeggen. Als we die methode volgen dan betekent dit dat we vele rechters op ons pad tegen komen die ons terugwijzen.
De route van Denemarken met opt out krijgen we niet want zij hebben dat vroegtijdig geregeld en wij niet. Mevrouw Faber zal die route gaan beproeven en zo hoort het ook. Het moet duidelijk worden dat deze methode onbegaanbaar is. Maar misschien beschikt Faber over onvermoede kwaliteiten en gaat het wel lukken. We laten ons graag verrassen. Ik geef deze methode een slagingskans van 4%.
Dan de methode “Het moet zoals het kan.” Dat is de Methode Hongarije. De route Hongarije werkt ook niet. Hongarije moet van het Europese Hof van Justitie nu een boete betalen van 200 miljoen euro omdat het land zich niet wenst te conformeren aan het EU migratie- en asielpact. Voorts moet het land een dwangsom betalen van 1 miljoen per dag zolang het weigert het arrest uit te voeren. Hongarije moet stoppen om mensen uit derde landen, die illegaal in het land waren binnengekomen, uit te wijzen zonder de vereiste procedures.
“Het vermijden van de toepassing van een gemeentelijk EU beleid als geheel vormt een ongekend en uiterst ernstige inbreuk op het EU recht”, oordeelt het Europese Hof. De EC had de procedure tegen Hongarije aangespannen uit onvrede tegen het ‘te strenge asielbeleid’ die iedere vorm van hulp aan asielzoekers strafbaar stelt en het recht op asielaanvraag sterk inperkt. “Het vormt een ernstige bedreiging voor de eenheid van de Uniewet” volgens het Hof.
Geert Wilders, PVV, wil een uiterst streng asielbeleid conform Hongarije, wellicht op aanraden en aanwijzingen van zijn bondgenoot Victor Orban. Maar mevrouw Faber wordt opgezadeld met een schier onmogelijke opgave. Het lijkt immers niet te gaan lukken. Verdragen sluiten met allerlei Afrikaanse landen en Turkije, Griekenland: have fun! Het is één en al afhankelijkheid en vooral vele miljarden euro’s dokken door belastingbetalers en die lopen al zo krom. En dan maar afwachten of die landen zo vriendelijk willen zijn de overeenkomst uit te voeren. Maar ‘ze komen toch wel’ die bootjes via een alternatieve routes. Wanneer is het moment aangebroken dat we zeggen: ‘baas in eigen buik’, we willen onze soevereiniteit terug! We willen weer beleid kunnen voeren zoals de bevolking dat aan ons opgedragen heeft. Als het asielbeleid niet lukt dan heeft de oppositie het mes al klaar liggen…
De conclusie is dat als we lid blijven van de Europese Unie we onderworpen blijven aan de regels van die club. Dat betekent dat we geen kant op kunnen met asielbeleid. We kunnen de condities van ‘bed, bad, brood’ uitkleden en geen woningen meer verstrekken aan de asielzoekers en hun aan hun lot overlaten, maar dan komen we alles en iedereen empathisch tegen, inclusief rechters in Nederland en rechters van de Europese Hof. Er zij rechters “all over the place”. Beleid wordt tegenwoordig niet meer bepaald door ministers maar door rechters, zie niet in de laatste plaats ook de klimaataffaires. De macht van de EU en de macht van rechters moet gebroken worden als we tenminste zaken willen doen die de bevolking wenst en die democratisch besloten zijn.
Terug naar de EU. We zijn jarenlang vernacheld door de EU met het immigratiebeleid, waarvan Immigratiepaus Frans Timmermans samen met wijlen Wolfgang Schäuble de primus interpares waren. Dat deden ze samen met EC voorzitter Jean Claude Juncker, die iedereen kuste, de zuipschuit en Karl Marx aanhanger. De EU deugt van geen kanten. De ECB is een politieke instelling contra onze belangen, pro Zuid Europa. We zitten volledig ingekapseld. We kunnen geen kant op. Dan is de keuze: willen we dat nog langer? Willen we ons nog langer door die vreselijke ondemocratische Europese Unie laten inkapselen of zeggen we eindelijk ons lidmaatschap op. Mijn advies is dat we serieus dreigen met opstappen, dreigen met Nexit. En als ze niet buigen, dan is het barsten. Nederland is één van de oprichters van deze instelling.
Mijn vermoeden is dat Victor Orban in eenzelfde richting zit te denken. Hoe goed zou het zijn als zowel Nederland als Hongarije dreigen met Nexit en Hexit. Alle EU instellingen zijn ondemocratisch tot stand gekomen. De euro is ondemocratisch ingevoerd. De gulden is ondemocratisch verdwenen. De bevolking is nooit iets gevraagd. De voorzitter van de EU, thans mw Ursula von der Leyen (een boef), zit daar ondemocratisch, idem al die andere lieden die veel verdienen maar weinig doen. Referenda zijn aan de laars gelapt (Balkenende en Rutte). Als we Nexit gaan doen, dan schrikt de EU zich rot. Dan komt een belangrijke pijler onder het EU gebouw te vervallen. Willen ze niet naar mijn inschatting.
“We gaan de EU van binnen uit uithollen.” Gaat dat lukken? Ik heb er een hard hoofd in. De rechtse partijen zijn daarvoor te klein. Links en midden zijn te machtig en gaan dat blokkeren in een jarenlang durende procedure. Ik zie dit niet zitten. Want ondertussen blijven de asielzoekers ons land binnenstromen met alle ellende van dien dat steeds nijpender wordt. 200 euro per nacht in Van der Valk hotels… ondertussen zal Mark Rutte grijnzend, als NAVO baas, toezien wat hij beloofde, maar niet wilde of niet kon: asielmigratie beperken…
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Zullen we Nexit toch maar eens op de agenda zetten? Ik zou onze bevolking maar eens laten weten hoe de vork in de steel zit. Het moet glashelder verwoord worden door onze premier Dick Schoof. Dan kan hij eens laten zien wat hij waard is en niet langer een EU adept is. Zal hij dat kunnen? Zijn eerste proeve van bekwaamheid heeft hij wat mij betreft slechts matig doorstaan. Maar we geven hem het voordeel van de twijfel, nietwaar?
Als we Nexit doen, dan wordt het wellicht wat lastiger voor ons, maar herinner je de gouden frase van dichter H.M. van Randwijk: “een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.”
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten