shutterstock 2137231185

Paniek in Ter Apel! Aanmeldcentrum ontruimd vanwege vermoedelijke poederbrief

Immigratiejun 19, 15:00
Paniek in Ter Apel! Het aanmeldcentrum is ontruimd nadat een vermoedelijke poederbrief werd aangetroffen in de postkamer. De evacuatie werd in werking gesteld net voor het middaguur, zo bevestigt een woordvoerder van de IND na berichtgeving van RTL Nieuws. Het incident heeft geleid tot de nodige veiligheidsmaatregelen. Never a dull moment in het Groningse dorp!
Bij de vondst van een dergelijke brief wordt altijd het standaardprotocol gevolgd: het gebouw wordt ontruimd en afgezet met linten, en de brandweer en andere hulpdiensten worden ter plaatse geroepen. In dit geval is ook een adviseur gevaarlijke stoffen ingeschakeld om de situatie te onderzoeken. De Veiligheidsregio Groningen heeft aangegeven dat het nog niet met zekerheid te zeggen is dat het daadwerkelijk om een poederbrief gaat. "Dat zijn we aan het onderzoeken," aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.
Het aantal aanwezigen in het gebouw ten tijde van de ontruiming is niet precies bekend. Getuigen meldden dat tientallen mensen buiten het gebouw stonden terwijl de brandweer bezig was met de evacuatie. De geëvacueerde personen zijn tijdelijk opgevangen in een ander pand op hetzelfde terrein. Dit betreft enkel het aanmeldcentrum van de IND en niet het naastgelegen asielzoekerscentrum van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). In het betreffende gebouw voeren IND-medewerkers het eerste gesprek met vreemdelingen die asiel aanvragen in Nederland.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is ongelooflijk, maar dit is de kant die we opgaan in Nederland. Bij DDS zullen we ons hier altijd tegen verzetten... Maar als jij wilt dat we dat blijven doen, dan moet je ons steunen. Het mediakartel en het partijkartel doen er namelijk álles aan om ons te beschadigen. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de radicale gekhoofdjes van Volt.
De politie spreekt van een ‘mogelijk verdachte situatie’ en heeft in samenwerking met de brandweer de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. "De hulpdiensten zijn er en we wachten op hun bevindingen," verklaarde een woordvoerder van de IND.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten