shutterstock 2280414671

PvdD-deuger Christine Teunissen woest op EU-immigratieakkoord: 'Beschamend!'

Immigratiejun 09 2023, 12:30
Het nieuwe asielakkoord van de Europese Unie heeft de woede van Christine Teunissen, een prominent lid van de Partij voor de Dieren (PvdD), gewekt. Het akkoord, dat onder meer bepaalt dat asielzoekers die weinig kans maken op een verblijfsvergunning hun aanvraag 'aan de buitengrenzen van de EU' moeten afwachten in een versnelde procedure, is bedoeld om de instroom van asielzoekers naar landen als Nederland te beperken.
Onder dit nieuwe beleid zullen grenslanden zoals Italië, Griekenland en Spanje financiële ondersteuning van de andere EU-landen krijgen om deze versnelde procedures te beheren. Het is echter deze benadering van het asielproces die Teunissen als 'beschamend' heeft bestempeld.
Teunissen heeft sterke woorden van afkeuring geuit over dit beleid. "Beschamend akkoord. Gezinnen met kinderen vastzetten. Solidariteit afkopen," aldus het PvdD-Kamerlid. Ze heeft haar bezorgdheid geuit over het mogelijke cynisme achter deze politieke beslissing, en zorgen geuit over de toekomstige impact van klimaatverandering op migratie. Teunissen roept op tot solidariteit en het aanpakken van de onderliggende oorzaken van massamigratie.
Deze kritiek komt echter op een moment dat asielzoekerscentra, zoals die in Ter Apel, te maken hebben met toenemende overlast, een probleem dat mogelijk verergerd kan worden als de EU niet optreedt. Het nieuwe asielakkoord is een poging van de EU om de stroom van asielzoekers die naar de lidstaten komen, te beheren en te verminderen.
Voor nu blijft Teunissen een uitgesproken tegenstander van het nieuwe asielakkoord en blijft zij pleiten voor een andere aanpak. Het blijft echter onduidelijk hoe deze complexe problemen kunnen worden aangepakt zonder enige vorm van compromis tussen de verschillende belangen en verantwoordelijkheden van de EU-landen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Maar misschien dat dit haar doel ook helemaal niet is. Want Deugers hebben natuurlijk het grote doel om de grenzen wagenwijd open te zetten en vooral zoveel mogelijk mensen binnen te laten - en dan het liefst mensen uit Afrika en het Midden-Oosten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten