shutterstock 2102702983

Viktor Orban: 'Brussel wil dat we immigrantenghetto's gaan bouwen. Wij weigeren dat'

Immigratiejul 01 2023, 11:15
De Hongaarse premier Viktor Orban is niet te spreken over de immigratieplannen van de Europese Unie. Sterker nog, hij laat weten dat hij niet van zins is mee te werken - ook niet als de EU het wil afdwingen. Want, zegt hij, dit komt erop neer dat Hongarije immigrantenghetto's moet opzetten. Daar heeft hij geen zin in.
De Europese Unie wil doorgaan met het op grote schaal gaan binnenhalen van immigranten uit Afrika en het Midden-Oosten. Maar er zijn landen die zich daar tegen verzetten. Polen, bijvoorbeeld. Maar ook Hongarije.
De EU is daar niet blij mee en dus wordt er ingegrepen. Immigranten worden gewoon, zo hop, even toebedeeld aan lidstaten, en dus ook aan Hongarije. Dat land zou er 10.000 per jaar moeten gaan opnemen. Voor Nederland is dat een behoorlijk lager aantal dan we nu krijgen, maar voor Hongarije is dat een geschifte immigratietoename. Ook al omdat Hongarije maar 9 miljoen inwoners heeft. Het is geen enorm groot land met een enorme bevolking. Tienduizend immigranten per jaar kunnen de cultuur, de waarden, de welvaart en de manier van leven fundamenteel veranderen.
En dus reageert Orban geprikkeld. Hij gaat niet meewerken aan dit plan.
"Brussel wil dat wij immigrantenghetto's bouwen," aldus de Hongaarse premier. "Dit is wat hun plan op neerkomt om Hongarije te dwingen minstens 10.000 immigranten per jaar te verwelkomen. Maar we vechten deze beslissing aan en zijn niet van plan het [besluit] te implementeren."
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Als Orban zijn rug recht houdt gaat dit vrijwel zeker voor problemen zorgen in Europa. Want Brussel is niet van zins om individuele lidstaten de vrijheid te geven hun eigen beleid te voeren. Als Hongarije daar wél mee wegkomt, dan is de reactie van andere lidstaten: dan willen wij dat ook... en dat betekent dat het hele immigratiebeleid niet doorgezet kan worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten