shutterstock 2277040399

Wilders: 'Rutte 4 gooit accijnzen WEER omhoog. Kabinet plundert Nederlanders verder'

Politiekjul 01 2023, 9:30
Het is vandaag een bijzonder slechte dag voor gewone mensen met gewone auto's - en dus niet met een Tesla. De nieuwe accijnzen gaan namelijk in. En dat betekent dat je je vanaf nu nóg blauwer betaalt om rond te kunnen rijden. PVV-leider Geert Wilders is dan ook furieus.
Geert Wilders is vandaag woedend. En dat is héél logisch. Want vandaag gaan de nieuwe accijnzen in. Dit betekent dat Nederlanders bijna blut gaan als ze naar het benzinestation gaan.
Wilders vat dat heel sterk samen. "Kabinet plundert portemonnee Nederlanders verder," stelt hij vast. "Wel miljarden euro's extra voor ideologische gekkigheid als stikstof en klimaat. Maar de gewone man moet fors meer gaan betalen aan de pomp voor benzine, diesel, en lpg vanaf vandaag. Asociaal en immoreel."
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De accijnzen zijn in de loop van de jaren steeds verder omhoog gegooid. Nederlanders klagen daar al tijden over, maar er wordt niets aan gedaan. Sterker nog, het wordt alleen maar erger.
Aan de andere kant zijn er ook veel mensen - in het establishment en vanuit de linkse achterban - die denken dat het prima is dat 'we' extra betalen voor benzine. Want, zeggen zij, 'voor het klimaat' of andere redenen moeten het gebruik van fossiele brandstoffen sowieso beperken. Dit is vrijwel zeker waarom de politiek maar doorgaat met het verhogen van de accijnzen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten