Claudia de Breij reageert voor het eerst op DWDD-schandaal: "Daar had ik geen idee van"

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

Claudia de Breij reageert voor het eerst op DWDD-schandaal: "Daar had ik geen idee van"

Claudia de Breij heeft maandagavond voor het eerst gereageerd op de onthullingen die de Volkskrant vorig jaar deed over grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door, de Breij was regelmatig te gast in de succesvolle talkshow van Mathijs van Nieuwskerk. De presentator wordt er van beschuldigd zich achter de schermen behoorlijk te hebben misdragen.

De Breij heeft gisteren in de talkshow Jinek voor het eerst een reactie gegeven op het grensoverschrijdend gedrag van onder andere presentator Mathijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door, “Ik ben geschrokken van de voorbeelden en eigenlijk nog meer van de gesprekken die ik daarna ook heb gevoerd. Want de krant was heel schokkend, maar als mensen je zelf dingen vertellen, dan sla je helemaal steil achterover.” Aldus de Breij.

Claudia de Breij geeft toe dat ze onwijs veel aan Mathijs van Nieuwkerk te danken heeft maar dat ze niet door had wat er zich precies achter de schermen allemaal afspeelde. “Ik ken hem van de keren dat ik aanschoof in het programma en dat is ook het moeilijke, ik heb veel aan hem te danken. Ik heb veel op mooie momenten muziek kunnen maken daar. Maar dat onbeheerste, dat is volgens mij wat het heel eng maakt als redacteur, want dat zie je niet van de buitenkant. Die grilligheid, dat moet het enge zijn geweest. Daar had ik geen idee van.”

We moesten er even op wachten maar ook Claudia de Breij heeft nu Matthijs van Nieuwkerk onder de bus gegooid. Mathijs vertrok na het Volkskrant artikel bij zijn werkgever BNNVARA en moest vervolgens ook zijn geliefde Top2000 aan zich voorbij laten gaan. Van Nieuwkerk heeft tot op heden nog geen uitgebreide reactie gegeven op alle beschuldigingen.

De Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) doet op dit moment onderzoek naar de werkcultuur bij de NPO.

Lees meer over:
Jinek Claudia de Breij dwdd

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer