Nationale Deuger Tim Hofman door mediavakblad Villamedia uitgeroepen tot Journalist van Jaar 2022

Media & techjan 20 2023, 13:00
Programmamaker Tim Hofman is door mediavakblad Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2022. Hofman krijgt de prijs vanwege de onthullingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice.
Nationale Deuger Tim Hofman is door mediavakblad Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2022. De presentator en programmamaker won de prijs vanwege de onthullingen die hij deed met zijn Youtube kanaal Boos over de het seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. De jury van het vakblad noemt het Voice-schandaal de grootste onthulling van een #MeToo-zaak in Nederland. “De zaak draait om structureel machtsmisbruik gedurende meerdere jaren, door enkele van de grootste namen uit de Nederlandse amusementswereld, bij een van de best bekeken tv-programma’s, gebaseerd op een origineel Nederlands format dat naar tal van andere landen is geëxporteerd.”
Hofman heeft laten zien wat onafhankelijke journalistiek teweeg kan brengen die zich buiten de traditionele mediakanalen bewegen. Volgens het vakblad werden er niet eerder onthullingen van dit kaliber uitgezonden op een Youtube-kanaal. Dat het Juice kanaal Roddelpraat van Dennis Schouten en Jan Roos al veel eerder met nieuws over The Voice naar buiten kwam is blijkbaar al weer vergeten. Dat de heren daarnaast met wel meer schokkende onthullingen komen, zoals onlangs nog over Talpa-ster Peter Gillis, wil dat nog niet zeggen dat ze ook maar enige kans maken op soortgelijke nominaties.
Boos won vorig jaar ook al de “Televisie-Ster Impact”, een prijs speciaal in het leven geroepen om Hofman toch maar een prijs te kunnen overhandigen en waarbij Roddelpraat na vele publieksstemmen alsnog werd uitgesloten van deelname.
De prijs voor Journalist van het Jaar wordt op donderdag 23 februari overhandigd in de Centrale Bibliotheek van Den Haag. Het vakblad reikt de prijs sinds 2006 uit waarbij onder andere Geertjan Lassche, Pieter Klein, Jan Kleinnijenhuis en Maarten Keulemans de prijs in ontvangst hebben mogen nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten