Nationale Deuger Tim Hofman door mediavakblad Villamedia uitgeroepen tot Journalist van Jaar 2022

Nationale Deuger Tim Hofman door mediavakblad Villamedia uitgeroepen tot Journalist van Jaar 2022

Programmamaker Tim Hofman is door mediavakblad Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2022. Hofman krijgt de prijs vanwege de onthullingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice.

Nationale Deuger Tim Hofman is door mediavakblad Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2022. De presentator en programmamaker won de prijs vanwege de onthullingen die hij deed met zijn Youtube kanaal Boos over de het seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. De jury van het vakblad noemt het Voice-schandaal de grootste onthulling van een #MeToo-zaak in Nederland. “De zaak draait om structureel machtsmisbruik gedurende meerdere jaren, door enkele van de grootste namen uit de Nederlandse amusementswereld, bij een van de best bekeken tv-programma’s, gebaseerd op een origineel Nederlands format dat naar tal van andere landen is geëxporteerd.”

Hofman heeft laten zien wat onafhankelijke journalistiek teweeg kan brengen die zich buiten de traditionele mediakanalen bewegen. Volgens het vakblad werden er niet eerder onthullingen van dit kaliber uitgezonden op een Youtube-kanaal. Dat het Juice kanaal Roddelpraat van Dennis Schouten en Jan Roos al veel eerder met nieuws over The Voice naar buiten kwam is blijkbaar al weer vergeten. Dat de heren daarnaast met wel meer schokkende onthullingen komen, zoals onlangs nog over Talpa-ster Peter Gillis, wil dat nog niet zeggen dat ze ook maar enige kans maken op soortgelijke nominaties.

Boos won vorig jaar ook al de “Televisie-Ster Impact”, een prijs speciaal in het leven geroepen om Hofman toch maar een prijs te kunnen overhandigen en waarbij Roddelpraat na vele publieksstemmen alsnog werd uitgesloten van deelname.

De prijs voor Journalist van het Jaar wordt op donderdag 23 februari overhandigd in de Centrale Bibliotheek van Den Haag. Het vakblad reikt de prijs sinds 2006 uit waarbij onder andere Geertjan Lassche, Pieter Klein, Jan Kleinnijenhuis en Maarten Keulemans de prijs in ontvangst hebben mogen nemen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties