screen shot 2023 01 20 at 140646

Ronald Plasterk ziet D66 als bedreiging voor de democratie in Nederland

Politiekjan 20 2023, 12:00
Ronald Plasterk haalt in zijn column vandaag hard uit naar D66. De partij van Kaag ziet hij als de grootste bedreiging voor de democratie in Nederland. Plasterk stelt dat Vicepremier Sigrid Kaag ongelijk heeft dat rechts-extremisten en complotdenkers de democratie bedreigen, en dat daartegen moet worden opgetreden. Plasterk beweert dat de grootste bedreiging voor de democratie juist van D66 komt, omdat de partij een wetsvoorstel heeft ingediend om politieke partijen te verbieden die het bestel willen opblazen. Naast rechtse Nederlanders zoals Martin Bosma en Paul Cliteur beginnen nu ook linkse Nederlanders D66 dus als een gevaar te zien voor de democratie.
Plasterk merkt ook op dat Thom de Graaf, D66 vicevoorzitter van de Raad van State, en Vera Bergkamp, D66 Kamervoorzitter, beiden benoemd zijn in vertrouwelijke coalitieberaad. Hij stelt dat zij hun functies bekleden als D66-ers en niet als onafhankelijke functionarissen.
Daarnaast, gaat Plasterk verder met de stelling dat de aanslagen op politici in de recente Nederlandse geschiedenis zijn gepleegd door linkse extremisten, terwijl er in die periode geen vergelijkbare aanslagen zijn gepleegd door rechtse extremisten. Hij beschuldigt verder dat de grootste aanslagen in Europa in de laatste jaren zijn gepleegd door moslimextremisten.
Steun DDS nop BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is belangrijk om te benadrukken dat Plasterk's beschuldigingen van D66 feitelijk waar zijn, en zijn beweringen over aanslagen in de context passen en juist zijn. Het is juist om een politieke partij of groep aan te wijzen als de grootste bedreiging voor de democratie als zij totalitair opereert. Partijen verbieden omdat zij een andere mening verkondigen past in de fascistische traditie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten