Scooby-Doo spin-off doordrongen van wokeisme, krijgt veel kritiek en historisch lage cijfers: “complete garbage!”

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

Scooby-Doo spin-off doordrongen van wokeisme, krijgt veel kritiek en historisch lage cijfers: “complete garbage!”

De nieuwe HBO serie ‘Velma’ is een spin-off van de klassieke Scooby-Doo cartoon. De spin-off is compleet doordrongen van wokeisme en is het kijken niet waard. In de originele tekenfilm is Shaggy een blank persoon maar in de spin-off is hij vervangen door iemand met een donkere huidskleur. Scooby-Doo is compleet afwezig in de serie, de hoofdpersonage valt nu op vrouwen.

Fans zijn ontevreden over de nieuwe HBO serie. De serie heeft een R-rating gekregen en is daarmee gericht op volwassenen. Vooralsnog weet de Scooby-Doo spin-off weinig tevreden kijkers aan zich te binden, ondanks dat de serie goed wordt bekeken. Veel mensen haken na een halve aflevering al af en noemen de serie “complete garbage!”.

De reviews zijn dan ook niet mals. Zo staat de serie op Rotten Tomatoes maar op 7% en krijgt de serie op IMDB een cijfer van 1,4(!). De makers trekken zich blijkbaar niets aan van alle kritiek, er is eerder al bekend gemaakt dat er een 2e seizoen onderweg is. Naast de slechte reviews en de complete afslachting van de serie op social media is er ook veel kritiek op een scene waarbij 15-jarige meisjes onder de douche staan.

Daarnaast is de serie doordrongen met racisme. Blanke mensen worden aan de lopende band geridiculiseerd en een van de hoofdpersonen is compleet vervangen door iemand van kleur. Je merkt aan alles dat de maker Mindi Kaling met een enorme frustratie richting de witte mede mens deze serie heeft gemaakt. Hoofdpersonage Velma maakt continu racistische opmerkingen zoals: “If I were a rich white dude, i’d kill everybody, just to get away with it.”

Een soortgelijke serie die continu mensen van kleur in de zeik zou nemen was waarschijnlijk na een aflevering al compleet gecanceld. Gelukkig zijn de kijkers duidelijk en wordt de serie getrakteerd op een historisch lage rating!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Woke Verenigde Staten Hollywood

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties