applications g22741c385 1920

Scooby-Doo spin-off doordrongen van wokeisme, krijgt veel kritiek en historisch lage cijfers: “complete garbage!”

Media & techjan 17 2023, 14:00
De nieuwe HBO serie ‘Velma’ is een spin-off van de klassieke Scooby-Doo cartoon. De spin-off is compleet doordrongen van wokeisme en is het kijken niet waard. In de originele tekenfilm is Shaggy een blank persoon maar in de spin-off is hij vervangen door iemand met een donkere huidskleur. Scooby-Doo is compleet afwezig in de serie, de hoofdpersonage valt nu op vrouwen.
Fans zijn ontevreden over de nieuwe HBO serie. De serie heeft een R-rating gekregen en is daarmee gericht op volwassenen. Vooralsnog weet de Scooby-Doo spin-off weinig tevreden kijkers aan zich te binden, ondanks dat de serie goed wordt bekeken. Veel mensen haken na een halve aflevering al af en noemen de serie “complete garbage!”.
De reviews zijn dan ook niet mals. Zo staat de serie op Rotten Tomatoes maar op 7% en krijgt de serie op IMDB een cijfer van 1,4(!). De makers trekken zich blijkbaar niets aan van alle kritiek, er is eerder al bekend gemaakt dat er een 2e seizoen onderweg is. Naast de slechte reviews en de complete afslachting van de serie op social media is er ook veel kritiek op een scene waarbij 15-jarige meisjes onder de douche staan.
Daarnaast is de serie doordrongen met racisme. Blanke mensen worden aan de lopende band geridiculiseerd en een van de hoofdpersonen is compleet vervangen door iemand van kleur. Je merkt aan alles dat de maker Mindi Kaling met een enorme frustratie richting de witte mede mens deze serie heeft gemaakt. Hoofdpersonage Velma maakt continu racistische opmerkingen zoals: “If I were a rich white dude, i’d kill everybody, just to get away with it.”
Een soortgelijke serie die continu mensen van kleur in de zeik zou nemen was waarschijnlijk na een aflevering al compleet gecanceld. Gelukkig zijn de kijkers duidelijk en wordt de serie getrakteerd op een historisch lage rating!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten