Tientallen meldingen van grensoverschrijdend gedrag op de NOS-sportredactie

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

Tientallen meldingen van grensoverschrijdend gedrag op de NOS-sportredactie

Ophef! Smeerpijperij bij de NOS. Tientallen meldingen van grensoverschrijdend gedrag op de NOS-sportredactie.

In een vergadering op het Mediapark in Hilversum eerder deze week is duidelijk geworden dat ook binnen de sportredactie van de NOS spraken is geweest van grensoverschrijdend gedrag. Zowel in het verleden als ook vrij recent. Meerdere mensen zouden aan de bel hebben getrokken naar aanleiding van een mail die rond is gestuurd naar alle medewerkers met de oproep om zich te melden. Het balletje is bij de publieke omroep gaan rollen nadat bekend werd dat (onder andere) Mathijs van Nieuwkerk zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag bij de Wereld Draait Door. Nu blijkt dus de NOS Sport redactie ook geen fijne werkplek te zijn. De NOS wil (nog) niets zeggen over eventuele betrokkenen en ook over de inhoud van de meldingen doet de NOS nog geen uitspraak.

Tijdens een uitzending van HLF8 reageert voormalig Studio Sport presentator Jack van Gelder op de hele ophef. Van Gelder die van 1995 tot 2015 werkzaam was voor Studio sport heeft zelf nooit iets gemerkt van eventueel grensoverschrijdend gedrag. “Nu moet ik zeggen dat ik nooit op de redactievloer heb gewerkt, ik was er alleen voor de uitzendingen. Natuurlijk, er zal ongetwijfeld wel werkspanning zijn geweest en er zal wel eens iemand gezegd hebben: ‘Wat een ontzettende trut of klootzak ben jij’, maar verder niets.”

Echter, het zou in dit geval niet zo zeer gaan om een ‘Mathijs van Nieuwkerkje’ maar eerder een ‘Overmarsje’. De geruchtenmolen is in ieder geval weer opgestart en zal zolang de NOS niet met duidelijkheid komt ook nog wel even aanhouden. Wij zijn dan ook erg benieuwd welke smeerpijp er nu weer vieze foto’s en vieze berichtjes heeft rondgestuurd en we zullen het wel weer zien en horen welke presentator er nu weer zal verdwijnen van de buis.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties