erik mouthaan rtl

Eric Mouthaan (RTL Nieuws) gebruikt voor het eerst de term 'hen', Tweet erover en Twitter smult ervan

Mediamrt 19 2023, 16:15
Amerika correspondent voor RTL Nieuws, Eric Mouthaan laat via Twitter weten dat hij gisteren voor een reportage voor het eerst de term ‘hen’ heeft gebruikt. De RTL-correspondent kan op veel reacties rekenen, al lokt hij het deze keer wel echt zelf uit.
“Ik gebruikte voor het eerste het woord 'hen' om iemand aan te duiden in een reportage.” Begint Mouthaan. De correspondent heeft blijkbaar een inclusief item gemaakt over een of andere drag-queen die de pronounce (kuch) “hen” gebruikt. Dat was even wennen voor Eric, hij gebruikte de term voor het eerst. “Drag queen Tara maakt zich op voor een optreden. Maar hen is bezorgd.” Aldus Mouthaan.
Vervolgens ziet Mouthaan de bui natuurlijk al hangen en gooit zelf dan maar het bot in het hondenhok. “Kom maar door met je woedende reacties, Twitter..” Nou die kwamen er. Maar niet zozeer vanwege het feit dat Mouthaan iemand “hen” noemt maar eerder vanwege het feit dat hij zijn tweet afsluit met: “Ik hou me netjes aan stijlregels RTL Nieuws. Klaag maar bij m’n baas.”
Daar kwamen natuurlijk weer de nodige reacties op. “Trots op een spelfout” schrijft iemand. Of, “Hoeveel deugstickers heb hen hiervoor gekregen? Woedende reacties? Nee joh iedereen lacht.” Ook Theo Hiddema doet een duit in het zakje, het voormalig Tweede Kamerlid schrijft in een reactie: “Een kip zonder kop legt een ei om te voorkomen dat zijn baas denkt een hanenei opgediend te krijgen.”
Eric Mouthaan heeft het wel vaker aan de stok met Twitteraars, de RTL-nieuws correspondent staat er dan ook om bekend nogal snel gepikeerd te zijn. Ditmaal schuift hij het gewoon lekker af op ‘de baas’. Verslaggevers en presentatoren gaan over het algemeen nog altijd over hun eigen woorden. Mouthaan maakt dus weer een goede beurt en doet er waarschijnlijk goed aan om voortaan even een tweetje minder te sturen. Of hij doet het er natuurlijk gewoon om, dat is ook vrij aannemelijk.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten