shutterstock 1008560734

Ranzig! Horrorfokker van honden verkoopt ook verdorven, oneetbaar vlees

Binnenlandmaa 19 2023, 17:00
Het is ongelooflijk, maar een "horrorfokker" uit Eersel blijkt niet alleen dieren op walgelijke wijze te behandelen, maar hij is ook nog eens schuldig aan een heel scala andere misdrijven. Zo handelt hij in verdorven vlees. In 2005 kreeg hij daar al een boete voor en hij kreeg ook op zijn lazer omdat hij 'van het erf' vlees verkocht, wat illegaal is. Die praktijken gaan echter nog steeds door.
Hondencentrum Kwispel Enzo heeft een hele leuke naam. Helaas is dat volgens behoorlijk veel informatie het enige prettige aan dit 'centrum'. Bij controles door autoriteiten zijn talloze verwaarloosde honden aangetroffen en vervolgens meegenomen. Omdat de situatie zo schrijnend is besloot de rechter eind vorig jaar dat de man en zijn partner helemaal geen honden meer mogen fokken - tenminste, niet op de locatie in kwestie.
Tegenover de media deed de partner van de eigenaar, Stephanie Dul, daar al huiliehuilie over. "Ik denk dat dit het einde van het bedrijf is," zei ze toen terwijl omringd was door maar liefst 500 honden (!). "Binnen zes weken moeten alle honden een nieuw baasje krijgen en moeten we sluiten."
Godzijdank, zou je denken, maar daar denkt ze zelf anders over. "Wij werden horrorfokkers genoemd," jankt ze. "Maar dat zijn wij niet. In die reportage werd een eenzijdig verhaal vertoond. De beelden zijn gemanipuleerd om het heel erg schrijnend te laten lijken."
Ja, sure. Je hebt daar iets van 500 honden maar alles was hartstikke goed geregeld. Sure. Klinkt heel geloofwaardig.
Hoe dan ook, bij het AD dachten ze: we gaan eens onderzoek doen naar de mensen achter het bedrijf. Die hebben ook een vleeshandel, hoewel ze eerder betrapt zijn op het verkopen van verdorven vlees... en ze een verbod hebben gekregen omdat ze vanaf het erf verkochten.
Via WhatsApp nam het AD contact op met de horrorfokker. En wat blijkt? Natuurlijk kon er vlees gekocht worden. Geen enkel probleem!
Daarop ging het AD met het vlees naar het laboratorium. Nou, niet schrikken... maar uit gedegen onderzoek van het lab blijkt dat het vlees van een wanstaltig niveau is. Het zat vol bacteriën, en dan met name vol bacteriën die gevaarlijk zijn voor de mens en je echt ziek kunnen maken. Dat zijn de zogenaamde 'poepbacteriën.'
Let wel, het AD kocht meerdere stukken vlees. Maar "geen enkel stuk vlees was goed. Overal zaten te veel bacteriën op." Sterker nog, een stuk vlees mag maximaal 10 miljoen bacteriën hebben. Deze stukken vlees hadden 150 miljoen bacteriën. "Met zoveel bacteriën ruikt het niet naar vlees maar naar Franse kaas," laat het AD behulpzaam weten.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Oh ja, en het vlees was ook nog eens met elkaar gemengd. In varkensvlees zit ook rundvlees en andersom.
Het moge duidelijk zijn: er is hier veel meer gaande dan 'slechts' misstanden met honden, wat trouwens al erg genoeg is. Je hebt het hier over mensen die op ranzige wijze geld 'verdienen'; op welke wijze dan ook, blijkbaar interesseert dat ze niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten