netherlands g00cd100b2 1920

Restaurant in Utrecht opnieuw doelwit van intimiderende protestactie van "Active for Justice"

Politiekmrt 19 2023, 17:45
Gisterenavond hebben actievoerders bij het Utrechtse restaurant Cantina di David geprotesteerd tegen de aanwezigheid van ganzenlever op de menukaart. De actievoerders vinden dat de ganzen op een dieronvriendelijke manier worden vetgemest voor het omstreden gerecht en willen dat het restaurant zich aan de belofte houdt om de ganzenlever van de kaart te halen.
In januari was er een soortgelijke actie bij een ander Utrechts restaurant waarbij de actievoerders hun zin kregen door de aanhoudende en intimiderende acties. Het restaurant besloot om ganzenlever van de kaart te halen. Tot grote ongenoegen van de restaurant houder die zich niet meer veilig voelde door de aanhoudende acties en steun vanuit de gemeente Utrecht was er ook onvoldoende. Cantina di David had bij die gelegenheid ook aangegeven het gerecht van de kaart te zullen halen, maar heeft dat tot op heden nog niet gedaan. De actievoerders zijn daarom naar het restaurant gekomen om hen aan de “belofte” te herinneren.
Met een spandoek met de tekst 'Stop dierenleed. Boycot foie gras' hebben de demonstranten zich boven de ingang van het restaurant gepositioneerd. Cantina di David is gevestigd in een werfkelder aan de Oudegracht en de actievoerders willen dat het restaurant zich bewust wordt van het dierenleed dat gepaard gaat met de productie van ganzenlever.
Het is begrijpelijk dat restauranthouders zich niet meer veilig voelen, zeker wanneer ze niet gesteund worden door de gemeente Utrecht en de politie. Het is onacceptabel dat dit soort terreur tegen hardwerkende, Nederlandse ondernemers wordt geaccepteerd en dat een lokale overheid dit allemaal maar laat gebeuren.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten