shutterstock 2138429971

PvdA-prominent Hans Spekman reageert op verkiezingsuitslag: "Wie houden we nou voor de gek? We hebben gewoon verloren!"

Politiekmrt 19 2023, 18:30
PvdA-prominent Hans Spekman heeft bij WNL op Zondag gereageerd op de verkiezingswinst van de BBB en ook het verlies van ‘de linkse wolk’. Spekman is niet te spreken over de linkse samenwerking met GroenLinks.
“Wie houden we nou voor de gek? We hebben gewoon verloren, PvdA heeft 0,3 minder kiezers gekregen en GroenLinks 1,9 minder kiezers” Begint Spekman. “Waar ik zo’n hekel aan heb is als politiek alleen maar gaat over campagne en zie ons eens staan. Ik gun het alle mensen om taart te eten en ik heb gezien hoe hard Attje heeft gewerkt in de campagne, dus dat die ontlading er is en dat je blij bent dat je klaar bent en dat die campagne is gevoerd, snap ik.” Aldus Spekman.
“maar als de analyse is we zijn een geweldige beweging aan het maken terwijl de conclusie is: je hebt verloren in percentage.” Geeft Spekman eerlijk toe. Ook voegt de PvdA-prominent daar aan toe dat er maar “één grote winnaar” is en dat het eigenlijk een strijd was tussen mensen die vóór het kabinet zijn, of tegen. “Eigenlijk werd er maar een iemand gezien die écht tegen het kabinet is en dat is de BoerenBurgerBeweging. Een beetje sprokkelstem van PvdD en Volt, de rest heeft verloren!”
Spekman trekt de conclusie dat de linkse samenwerking gefaald heeft. “Dus die hele beweging en het samenvoegen van de Pvda en GroenLinks, kijk eens we zijn één, we zijn min of meer gefuseerd en die steun ons maak ons sterk, is gefaald!” Aldus Spekman. Op de vraag of hij vindt dat PvdA en GroenLinks door moeten gaan met de samenwerking is de PvdA-prominent niet te spreken. “vind ik van niet, ik ben voor linkse samenwerking, ben ik altijd geweest en dat blijf ik ook alleen hier zit een fusie gedachte achter, dat we één worden, we zijn verschillend. Ik heb liever dat GroenLinks z’n eigen merk versterkt en wij ook, dat de SP dat doet, dat de PvdD dat doet. Ik blijf dromen van een Links land.” Aldus Spekman.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten