Maassluis opgeschrikt door bruut fataal geweldsmisdrijf: Nederland wordt steeds onveiliger

Benjamin Huizen

Benjamin Huizen

Maassluis opgeschrikt door bruut fataal geweldsmisdrijf: Nederland wordt steeds onveiliger

In de vroege uren van zaterdagochtend vond er op de Fenacoliuslaan in Maassluis een geweldsincident plaats waarbij een 42-jarige man om het leven kwam. Na de melding zijn de hulpdiensten ter plaatse gegaan en hebben het slachtoffer gereanimeerd. Ondanks de medische hulp overleed het slachtoffer later in het ziekenhuis.

De politie werd gealarmeerd nadat een zwaargewonde man op straat werd aangetroffen ter hoogte van de M.H. Trompstraat. Meerdere politiewagens, ambulances, de traumahelikopter en de brandweer kwamen snel ter plaatse om hulp te bieden. Het slachtoffer was op dat moment niet meer in staat om te ademen en moest ter plekke worden gereanimeerd.

Vervolgens is hij met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij uiteindelijk aan zijn verwondingen bezweek. De dader was op dat moment al op de vlucht geslagen en wordt momenteel nog gezocht.

Tijdens het incident was het erg druk in de straat en diverse omstanders probeerden de afzetting te omzeilen. Ze probeerden dit zo vaak - terwijl de politie dus onderzoek moest doen, inclusief forensisch onderzoek - dat de politie zich gedwongen voelde om meerdere malen in te grijpen om plek van het misdrijf zo 'schoon' mogelijk te houden. Na het overbrengen van het slachtoffer naar het ziekenhuis, keerde de rust terug. Op dit moment is er nog niemand gearresteerd.

Geweldsincidenten zoals deze hebben altijd een grote impact op de samenleving en het is daarom belangrijk dat de dader van het incident zo snel mogelijk wordt opgespoord. In Nederland is het aantal geweldsdelicten de afgelopen jaren steevast aan het toenemen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Als we kijken naar een langere termijn, van 2010 tot 2020, zien we dat het aantal geweldsdelicten in Nederland volgens de CBS-statistieken tussen 2010 en 2020 met ongeveer 20% is gestegen. Deze toename is niet gelijkmatig verdeeld over alle soorten geweldsdelicten. Zo is het aantal overvallen in deze periode flink gedaald, terwijl het aantal mishandelingen en bedreigingen juist is toegenomen.

Lees meer over:
Misdaad Moord

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer