screen shot 2023 04 25 at 124901

GroenLinksers Lisa Westerveld besmeurt Ongehoord Nederland: 'Fijne fanbase hebben ze'

Mediaapr 25 2023, 14:30
GroenLinks-Tweede Kamerlid Lisa Westerveld heeft vol de aanval ingezet op Ongehoord Nederland. Niet alleen vindt ze het terecht dat de NPO wil dat de vergunning van ON! ingetrokken wordt, maar ze haalt nu ook uit naar wat zij de ON!-fanbase noemt.
Ongehoord Nederland ligt onder vuur. De NPO heeft de omroep een nieuwe boete gegeven van 132.000 euro. Daarnaast heeft de NPO staatssecretaris Uslu (D66) gevraagd om de tijdelijke vergunning van ON! in te trekken. Dit omdat ON! zich volgens de NPO'ers heeft 'schuldig gemaakt' aan het verspreiden van 'misinformatie,' 'desinformatie' en/of niet eerlijk en lief speelt met de rest van de NPO.
Bij BNNVARA zijn ze dolbij met de sancties tegen Ongehoord Nederland. En dat geldt ook voor D66. Voormalig Kamerlid Kees Verhoeven vierde een waar feest op Twitter.
Dat geldt niet minder voor GroenLinks Kamerlid Lisa Westerveld. Meteen na de aankondiging van de sancties liet zij weten dat het wat haar en haar partij "de allerhoogste tijd [is] dat de staatssecretaris ingrijpt."
Want, beweerde ze, Ongehoord Nederland zou lak hebben aan de code voor integere journalistiek en verbetering weigeren. Daar zou geen belastinggeld aan besteed mogen worden. Inderdaad: dat beslist een vrouw die haar hele carriere zélf betaald wordt uit belastinggeld.
Maar Westerveld was nog niet klaar. Want later plaatste ze een tweet waarin ze het imago van Ongehoord Nederland bewust schade mee probeert toe te brengen.
Ze schrijft namelijk: "Fijne fanbase heeft Ongehoord Nederland." En vervolgens gebruikt ze screenshots van een paar opmerkingen gemaakt door een overduidelijk gefrustreerd persoon die zijn emoties even niet de baas kon.
Dit soort gedrag is natuurlijk totaal oneerlijk. Ik kan dagelijks tweets vinden van aanhangers van GroenLinks en andere linkse partijen die zich totaal laten gaan op Twitter. Zélf word ik met grote regelmaat uitgescholden door dat soort types. Vaak hebben ze zo'n GroenLinks-plantje naast hun naam én een transvlag.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Wat Westerveld hier doet is natuurlijk volstrekt onzinnig. De tweets van die persoon hebben niets te maken met de leiding en doelstelling van Ongehoord Nederland. Het enige dat de tweets in kwestie bewijzen is dat de persoon die ze verstuurde weinig zelfcontrole heeft... en/of dat die persoon zich zo benadeeld voelt, dat hij of zij zich even laat gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten