Joodse organisatie ADL haastig in de retraite na dreiging van gerechtelijke represailles door X

Mediaokt 05 2023, 13:30
De Anti-Defamation League (ADL), of beter gezegd de Amerikaanse versie van CIDI, heeft plotsklaps herhaaldelijk bakzeil gehaald. De organisatie, die eerder de audaciteit had om X (voorheen Twitter) aan te klagen wegens het naar hun mening actief toelaten van antisemitisme op het platform, is wonderbaarlijk genoeg van koers veranderd.
Het speelde eerder een agressieve rol, riep bedrijven zowel intern als extern op om reclames op X te staken en veroorzaakte hiermee onnoemelijke schade voor X. Maar de innovatieve ondernemer en eigenaar van X, Elon Musk, besloot niet te buigen voor deze hevige storm van beschuldigingen en dreigementen.
In een moedige tegenaanval liet Elon Musk aan de ADL weten dat ze een imposante rechtszaak tegemoet konden zien. Musk liet terecht merken dat de schadelijke acties van de ADL X onnodig geld hebben gekost. Was het vrees of gewoon het bewustzijn van hun overdreven provocatie, het is niet duidelijk, maar de ADL heeft plotseling besloten om hun vorige beschuldigingen te matigen.
In een recente verklaring zegt ADL opeens dat ze het in feite 'niet zo meenden'. Oké, ja, er is wat antisemitisme op X... maar het gehalte ervan verschilt niet wezenlijk van de jodenhaat op andere sociale media.
En wat betreft adverteren? De ADL moedigt opeens bedrijven aan om vooral wel op X te adverteren... Oh, en de ADL gaat dat vanaf nu zelf (ook) weer doen.
Een opmerkelijke draai, zo zou je dat wel kunnen stellen. Was het de vrees om voor de rechter te worden gesleept of de realisatie dat ze in hun blinde klopjacht op vermeende antisemitisme te ver zijn gegaan?
Het is hard om te zeggen, maar Elon Musk's standvastigheid en de bereidheid om de strijd aan te gaan tegen deze ongegronde aantijgingen hebben zeker hun effect gehad. Het is een duidelijk bewijs dat men niet te snel moet zijn met beschuldigingen en dreigementen zonder voldoende bewijs.
We moeten deze situatie nauwlettend in de gaten houden. Het zou een waarschuwend verhaal kunnen zijn voor andere organisaties die geneigd zijn om bedrijven overhaast te beschuldigen zonder grondige bewijzen.
(Artikel gaat verder na oproep) Bij DDS zijn we klaar met dit soort onjuiste aanvallen op Waarheidssprekers. Wij staan pal tegen censuur. Maar dit betekent dat we jouw steun nodig hebben, want het kartel bestraft ons KEIHARD. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons censuur elke dag weer te bestrijden.
Het is van vitaal belang dat we, terwijl we strijden tegen antisemitisme en andere vormen van discriminatie, niet toelaten dat deze strijd verandert in een roekeloze heksenjacht die onschuldige personen en bedrijven in gevaar kan brengen. Laten we hopen dat de ADL hiervan geleerd heeft en in de toekomst met meer zorgvuldigheid opereert. We hopen ook dat Elon Musk blijft vechten voor wat juist is en niet toegeeft aan dergelijke ongegronde dreigementen en beschuldigingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten