Kijk! NOS-hoofdredacteur doet huilehuilie over X: 'We roepen mensen niet meer op daar te reageren'

Mediajan 09 , 12:30
Hilarisch! De hoofdredacteur van het NOS Journaal heft vandaag bij NPO Radio 1 huiliehuilie gedaan over X. Omdat het daar zo "onvriendelijk" is gaat de NOS mensen niet meer oproepen daar te reageren op uitzendingen. Nou geeft ze toe dat de NOS tweets bijna geen reacties genereren, maar hé, de reacties die er zijn, nou ja, die zijn niet positief. En dat vindt mevrouw de hoofdredacteur niet fijn.
Giselle van Cann, hoofdredacteur van NOS Nieuws, is heel duidelijk dat ze mensen niet meer gaan aanmoedigen om op X te reageren. Ze hebben nog geen afspraken gemaakt over het deactiveren van hun accounts... Maar, zegt ze, "er wordt over gesproken."
"X is natuurlijk niet echt een fijn platform voor interacties meer," aldus mevrouw de hoofdredacteur. Daarom wil ze dat het NOS Journaal (op radio of tv) ophoudt met mensen te vertellen dat ze lekker "moeten reageren" op X als ze willen meepraten over het nieuws van de dag. "Daar gaan we mee stoppen."
"Voor interacties is het geen fijn platform meer," gaat het klaagverhaal verder.
Hilarisch genoeg gaat ze vervolgens verder: "Daar komen niet zoveel reacties op, maar de reacties die komen zijn niet heel prettig en ook niet aanmoedigend tot een gesprek. Het is gewoon niet een platform waar je een fijn gesprek kan voeren."
Op X reageert Joost Niemoller kort maar krachtig op deze uitspraken van Van Cann. "Het leven in de viskom van de zelfbevestiging," schrijft hij. "Veel plezier ermee schaapjes!"
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we het doel om de NPO helemaal te slopen. De NPO moet WEG. Ben jij het daarmee eens? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze linkse engnekken uit de mediawereld te stoten!
Klopt helemaal, natuurlijk. Maar helaas is er wel een zorgwekkend aspect van dit onderwerp: die knettergekke media-engnekjes zijn ons aan het voorbereiden op een verbod op X. Dát is waarom ze X nu massaal afzeiken én waarom ze hun accounts beginnen te sluiten.
We moeten ervoor waken dat dit niet gebeurt. Want X is op dit moment het enige sociale medium waar je op terecht kunt als je rechts bent. Als ze X sluiten hebben we niets meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten