screen shot 2023 04 06 at 140009

NPO's 'diversiteits'-switch: donkere Giovanca Ostiana maakt plaats voor Margje Fikse

Mediaapr 06 2023, 14:30
Oh, jongens, dit is te mooi om waar te zijn. Bereid je voor op een heerlijk ironisch verhaal over hoe de uiterst Woke NPO, in hun oneindige wijsheid, besluit om de getalenteerde, donkere Giovanca Ostiana te vervangen door... tromgeroffel de roomblanke Margje Fikse als vaste presentator van Op1. Je zou bijna denken dat dit een grap is, maar nee hoor, dit is echt gebeurd.
Dus, Giovanca heeft drie jaar lang de show gepresenteerd, en nu wil ze zich concentreren op haar nieuwe presentatieklus Zing! en haar muziekcarrière weer oppakken. Prima, toch? Maar dan komt het: in plaats van een andere donkere presentator te kiezen om de diversiteit te behouden, besluit de NPO om Margje Fikse aan te stellen. Nee, echt! Briljant, toch?
Giovanca heeft natuurlijk laten weten dat ze het een "bijzondere en leerzame tijd" heeft gevonden, en collega Tijs van den Brink kon niet anders dan haar prijzen om haar empathische en invoelende karakter. Hij heeft zelfs beweerd dat hij veel van haar heeft geleerd op het gebied van diversiteit en racisme. Je vraagt je af of die lessen wel echt zijn blijven hangen, gezien de keuze voor haar opvolger...
Maar wacht, er is meer! Margje Fikse is geen onbekende op het Op1-toneel. Ze heeft de show al eens gepresenteerd samen met Kefah Allush, toen Giovanca en Tijs er even niet waren. En haar debuut als vaste presentator staat gepland voor volgende week dinsdag! Het feest kan niet op! Alsof dat nog niet genoeg is, heeft ze deze week ook nog eens haar opwachting gemaakt als presentatrice van de nieuwe lunchtalkshow Dit is de middag, waar maar liefst 110.000 mensen naar keken.
Dus daar heb je het, dames en heren: de NPO heeft de diversiteit hoog in het vaandel staan, maar als het erop aankomt, wordt er toch gekozen voor een veilige, roomblanke presentatrice. Je kunt niet anders dan concluderen dat dit verhaal puur komedie is, met een vleugje ironie en een dikke knipoog naar de realiteit. Geniet ervan, want dit soort grappen schrijven zichzelf niet!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten