screen shot 2023 09 23 at 141608

Oud NOS-directeur Bauke Geersing fileert NPO: 'Ik hielp nieuwe omroepen als ON! het bestel juist IN!'

Mediasep 23 2023, 16:30
Bij Ongehoord Nederland heeft oud NOS-directeur Bauke Geersing uitgelegd dat hij in zijn tijd bij de NPO er altijd voor zorgde dat nieuwe omroepen de NPO in geholpen werden. Juist daarom schrikt hij van de campagne tegen ON! Die omroep kon binnenkort weleens verdwijnen of in ieder geval haar programma Ongehoord Nieuws in rook zien opgaan.
Tom de Nooijer sprak met Geersing over zijn tijd bij de NOS, toen er nog geen echte "NPO" was, en hij als NOS-baas dus eigenlijk de grote baas van het hele gebeuren was. Heeft Geersing in zijn tijd ook omroepen eruit gehaald? "Nee," zei die daarop, "ik zal je nog sterker vertellen, ik ben er verantwoordelijk voor dat BNN werd toegelaten."

BNN

Dat is relevant omdat BNN natuurlijk een échte rebelse omroep was. Nu niet meer, maar toen wel. Bart de Graaff ging naar Hilversum om er herrie te schoppen - en dat lukte hem nog ook. Hij was écht een rebel, een revolutionair bijna. De rest van de omroepen was daar niet blij mee, maar juist omdat BNN zo anders was, was de omroep van toegevoegde waarde.
"Dat was vernieuwing, dat waren nieuwe elementen aan de publieke omroep," zei Geersing dan ook bij Ongehoord Nieuws, "en dat vonden we prima." Sterker nog, dat werd gezien als krácht, niet als een zwakte.
In deze tijden is het BELANGRIJKER dan ooit dat ON! blijft bestaan. Daarom moet IEDEREEN LID WORDEN van deze rebelse omroep. Alleen dan kunnen we duidelijk maken aan Hilversum én aan Den Haag dat wij als Nederlanders pal achter Ongehoord Nederland staan... en alleen zo maken we ON! zo sterk mogelijk om deze overduidelijke aanval af te slaan. Word lid van Ongehoord Nederland en strijd zij aan zij met deze omroep tégen de aanvallen van het kartel!

Veranderingen

Wat is er dan precies veranderd, de afgelopen jaren? Nou, zei Geersing, eigenlijk is dat best simpel. "Wat is veranderd is dat valse narratieven" rondgaan. "Woke heeft toegeslagen... en binnen de publieke omroep is een soort bandbreedte ontstaan van correctheid. Als je daarbuiten komt, ja, dan hoor je er eigenlijk niet bij."
"De overheid heeft toegestaan, " ging hij verder, dat "ongehoord geluid" gehoord zou worden. ON! werd toegelaten. Wat er dan gebeurt is dat ON! daar werk van gaat maken. Als NPO-baas is het vervolgens aan jou om ervoor te zorgen dat ON! "goed kan landen" en begeleid wordt.

Misbruik

"Maar wat is er gebeurd? [Omroepbaas] Frederieke Leeflang heeft voor de tweede keer een bevoegdheid misbruikt" om ON! juist kapot te maken. In dit geval gaat het om de invulbevoegdheid van programma's. Dit is een technische bevoegdheid. Maar Leeflang gebruikt die opeens op een heel andere manier. Zij zegt "als ik bevoegdheid heb om in te delen, dan heb ik ook de bevoegdheid om in te vullen." Maar dat is natuurlijk je reinste onzin. Dat heeft ze nadrukkelijk niet.
In deze tijden is het BELANGRIJKER dan ooit dat ON! blijft bestaan. Daarom moet IEDEREEN LID WORDEN van deze rebelse omroep. Alleen dan kunnen we duidelijk maken aan Hilversum én aan Den Haag dat wij als Nederlanders pal achter Ongehoord Nederland staan... en alleen zo maken we ON! zo sterk mogelijk om deze overduidelijke aanval af te slaan. Word lid van Ongehoord Nederland en strijd zij aan zij met deze omroep tégen de aanvallen van het kartel!
Juridisch gezien is wat Leeflang doet dan ook "misbruik van bevoegdheid," aldus Geersing. "En dat doet ze nu al voor de tweede keer." Want de eerste keer dat ze dat deed was toen ze ON! ervan beschuldigde niet te willen samenwerken met andere omroepen, terwijl het juist die andere omroepen zijn die niet willen coöpereren met ON!
"Ze gedraagt zich als een Woke-agent," concludeerde Geersing dan ook, "een groot inquisiteur van programma's die haar niet bevallen. Maar dat kán helemaal niet."
Inderdaad, dat kan niet. Want de raad van bestuur gaat niet over de inhoud van programma's. Nu niet, nooit niet. Dat is niet aan haar en ook niet aan de rest van de NPO, maar puur en alleen aan de mensen van ON! "Maar zij doet niet anders dan dáár over gaan," aldus Geersing. "Dat betekent dat zíj de grondslag van het bestel aantast, niet ON."
Zo is het. En dit is precies waarom ook jij lid moet worden van Ongehoord Nederland. Verricht een heldendaad - sta op, verzet je tegen de dictatoriale machtsmisbruikers in Hilversum en Den Haag. Strijd zij aan zij met ON! voor een echte vrije media... en voor het ongehoord geluid. Word dus lid, vandaag nog!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten