shutterstock 1260841675

Schandalige journalistieke luiheid AD: Klakkeloos verspreiden van Hamas propaganda!

Mediajan 19, 16:00
Het AD is betrapt op een schokkende daad van journalistieke luiheid, of erger nog, bewuste misleiding. Het laatste kan je niet uitsluiten in het Nederland van vandaag de dag ons land herbergt namelijk veel antisemitische Israëlhaters. Het dagblad heeft zonder enige vorm van kritische controle dodencijfers in Gaza overgenomen van Euro Med Human Rights Monitor, een organisatie die banden heeft met Hamas. Journalist Carel Brendel onthult op X dat Euro Med is opgericht door Hamas-activisten Ramy Abdu en Mazen Kahel. Dit roept serieuze vragen op over de geloofwaardigheid en intenties van het AD.

Papieren AD neemt dodencijfers in Gaza over van Euro Med Human Rights Monitor, noemt deze club "een mensenrechtenorganisatie gevestigd in Genève" zonder te melden dat Euro Med is opgericht door Hamas-activisten Ramy Abdu en Mazen Kahel.

368
Reply
Door Euro Med te beschrijven als "een mensenrechtenorganisatie gevestigd in Genève" en het nalaten van cruciale informatie over de achtergrond van deze organisatie, heeft het AD de journalistieke integriteit op het spel gezet. Euro Med, bekend om het verspreiden van ongeverifieerde en sensationele berichten, waaronder beschuldigingen van orgaanroof door Israëliërs, is duidelijk geen betrouwbare bron. Toch heeft het AD ervoor gekozen om deze dubieuze bron te gebruiken voor hun berichtgeving. Het AD had beter kunnen weten na de miskleun van de NOS over het klakkeloos overnemen van de beschuldigingen van orgaanroof door Israëliërs,
Deze kwestie is niet alleen een probleem van luie journalistiek; het is een gevaarlijke flirt met anti-Israëlische sentimenten en mogelijk zelfs met terroristische propaganda. Het AD had met een beetje onderzoek kunnen en moeten weten dat Euro Med omstreden is en dat hun oprichters banden hebben met pro-Hamas organisaties. De lezers van het AD verdienen beter dan het klakkeloos overnemen van informatie die mogelijk gemanipuleerd is door terroristische groeperingen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Dit incident roept ernstige vragen op over de richtlijnen en ethiek binnen de Nederlandse journalistiek. Wanneer een gerenommeerd dagblad als het AD zich schuldig maakt aan dergelijke slordigheden, waar blijven we dan als samenleving? Het is hoog tijd dat de hoofdredactie van het AD tot inkeer komt en overgaat tot een grondige rectificatie. De lezers hebben recht op waarheidsgetrouwe en zorgvuldig onderzochte informatie, geen herkauwde Hamas propaganda.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten