shutterstock 2178668731

Staatssecretaris Fleur Gräper zorgt voor zwetende handjes bij de NPO: Staatssteun op losse schroeven?

Mediamrt 27 , 20:00
De NPO heeft wel eens betere tijden gekend, maar maakt de laatste maanden toch echt een enorme chaos door. Het ene na het andere rapport over grensoverschrijdend gedrag slingert in het rond, waarbij al verschillende kopstukken het veld hebben moeten ruimen. Nu is er nog meer slecht nieuws te melden voor de publieke omroep.
Demissionair staatssecretaris Fleur Gräper zal de NPO waarschijnlijk niet standaard een nieuwe vergunning van vijf jaar geven wanneer deze in 2026 afloopt. In plaats daarvan zou het gaan om slechts een verlenging van 2 jaar, zo meldt RTL Nieuws.
De verlengingen moeten het mogelijk maken dat de onderhandelende partijen PVV, VVD, NSC en BBB sneller veranderingen kunnen doorvoeren bij de NPO. Aankomende donderdag neemt naar verwachting de ministerraad hier definitief een besluit over. Wanneer er gekozen wordt voor verlenging in plaats van vernieuwing, zou dit voor enige onzekerheid kunnen zorgen bij de medewerkers van de omroepen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Onlangs is er een rapport gepubliceerd waarin een van de aanbevelingen is dat het aantal omroepen wordt verlaagd van 9 naar 6. (Mooi: Kunnen we gelijk afscheid nemen van het totaal mislukte omroep ZWART, en doe dan gelijk ook BNNVARA er maar bij..) Een woordvoerder van minister Gräper laat weten dat de staatssecretaris binnenkort een brief stuurt naar de Kamer.
De NPO houdt haar hart vast, aangezien de PVV eerder al kenbaar heeft gemaakt dat de geldkraan compleet moet worden dichtgedraaid, terwijl aan de andere kant van de onderhandelingstafel de VVD voor 400 miljoen zou willen bezuinigen. De partij onder leiding van Pieter Omtzigt wil het aantal zenders terugbrengen van 3 naar 2. Mona Keijzer was eerder al sceptisch over de publieke omroep en trok bijvoorbeeld eerder de toegevoegde waarde van een zender als Radio 2 in twijfel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten