shutterstock 1440654434

Knettergek! Windturbines bedreigen de UNESCO-status van Kinderdijk: "Dat moeten ze nooit toestaan!”

Politiekmrt 27 , 21:00
Er zijn plannen om windturbines te bouwen rondom Kinderdijk, wat enorme gevolgen kan hebben voor de werelderfgoedstatus die het momenteel heeft, hetgeen op de nodige weerstand kan rekenen. De 19 molens aan de Kinderdijk zijn sinds eind jaren 90 onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Maar, voor hoe lang nog?
Er zijn namelijk plannen om in de buurt windturbines te plaatsen, tot groot ongenoegen van molenaar Cock, die in gesprek met WNL laat weten al 42 jaar werkzaam te zijn in de molens en behoorlijk gefrustreerd is over de plannen. “Het verpest het landschap. Dat moeten ze nooit toestaan!”
Naar verluidt gaat het om zo’n 10 windturbines die uit de grond worden gestampt, al loopt er nog een onderzoek door de gemeente. Het is aan de provincie om er uiteindelijk een klap op te geven. Ook de directeur van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk heeft van zich laten horen en laat weten dat hij het typische Hollandse landschap van Kinderdijk koste wat het kost wil beschermen.
De hele horizon van het gebied zou worden vervuild met turbines die 280 meter hoog moeten worden. Waanzin! “De UNESCO-status dreigt te verdwijnen als dit doorgaat, want dan mis je die unieke zichtlijn en dan mis je het unieke polderlandschap,” aldus de directeur.
Het is dan ook compleet van de pot gerukt dat deze horizonvervuilers niet alleen voor onze kust worden neergeplant, maar nu ook nog eens op de mooiste plaatsen van Nederland om zeep gaan helpen. Hypocriet is het wel, want wanneer deze ellende in de achtertuin van de GroenLinks-stemmers wordt geplaatst, is de wereld natuurlijk te klein.
DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten