turtledoves liefde nederland israel

'Stem op Eden Golan!' - MASSALE online actie om Israël winst te bezorgen bij Eurovisie Songfestival

Mediamei 11, 15:57
Je zou denken dat Nederlanders het wel gehad hebben met het Eurovisie Songfestival, nu onze eigen Joost Klein gediskwalificeerd is, maar wat blijkt? Niets is minder waar! Online is er namelijk een enorme lobby losgebarsten om vanavond massaal te kijken én te stemmen. Op wie, vraagt u? Nou, het antwoord laat zich raden. Op Eden Golan, de Israëlische zangeres die ook meedoet en die donderdagavond een conflict had met Joost.
Een voorbeeld van een tweet is deze van Ockhams-Scheermes. Deze Twitteraar schrijft op X dat het nummer van Eden, Hurricane, in zijn ogen "ijzersterk" is. De manier waarop ze het liet horen tijdens de repetitie is dat volgens hem ook. "Onder immense druk," legt hij uit. "Israël mag gerust winnen. Laat de Woke GroenLinks islamofascisten hopelijk in het zand bijten."
Ook Caroline van der Plas doet hier dapper aan mee. "Verschrikkelijk," stelt zij over demonstraties die plaatsvonden in Malmö omdat er mensen zijn die vinden dat Israël helemaal niet had mogen meedoen aan het Songfestival vanwege de oorlog in Gaza. "Morgen gaat mijn stem naar Eden Golan."

Verschrikkelijk. Morgen gaat mijn stem naar Eden Golan. #ESF24 #Eurovision2024. Willen mensen het #songfestival politiek maken? Dan maken we het politiek.

Hen Mazzig
Hen Mazzig
@HenMazzig

This is currently the situation outside of Eden Golan's hotel room. Because of her nationality, hundreds of people who hate her are screaming outside of her room. What happens if she goes outside? You hurt her so she quits? You kill her so she can't perform? If you are this…

5.9K
Reply
Telegraaf-journalist Mick van Wely is het daarmee eens. "Ongelooflijk veel respect voor Eden Golan," laat hij weten op X. "Ze laat zich niet intimideren en doet waarvoor ze is gekomen. Politiek staat volledig los van deelname. Of het nou sport, amusement of wat dan ook is. Go Eden!!"
Columnist en zogenaamde badboy Arthur van Amerongen promoot Israël ook. Hard. "Stem Eden Golan!" schrijft hij. Vervolgens legt hij uit hoe Nederlanders dat kunnen doen.
"Stuur vanavond een SMS bericht naar 2580 met het getal voor Israël, nummer 5, of bel naar 0909 03 -05. In het buitenland kan je online stemmen via https//esc.vote/, of download de officiële Eurovision app."
Annabel Nanninga is ook duidelijk pro-Israël. Daarbij levert ze commentaar op Klein, die zich in haar ogen heeft misdragen.

Kijk dappere verzetsheld Joost Klein eens gaan! Nee Joost, Golan brengt niemand in gevaar. Dat doen de schuimbekkende opgehitste islamisten en islamogauchisten die overal, ook rond het festival, dreigen, slopen, rellen en geweld plegen. Die een zangeres bedreigen. 🇮🇱

Image
3.4K
Reply
Els Rechts heeft zelfs een filmpje op X gezet waarin ze uitlegt waarom ze achter Israël staat "en waarom ik vanavond op Eden Golan ga stemmen." Ze voegt toe: "Laat je nooit vertellen wat je mening moet zijn. Blijf dichtbij jezelf!! Buig niet voor links, maar hou je sterk. Zo ben ik ook sterk geworden!"
Het meest opvallende aan deze campagne is dat alle betrokkenen lijken te geloven dat ze heel rebels bezig zijn. Dat blijkt echter nergens uit. Uit alles blijkt zelfs het tegendeel: wat zij doen is super veilig. Nederlanders staan in grote meerderheid achter Israël - zowel offline als online. En ja, heel veel Nederlanders zijn ongetwijfeld van plan om die steun vanavond duidelijk te maken bij Eurovisie, door Eden Golan het maximale aantal punten te bezorgen.

Poll

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten