screenshot 2023 07 25 at 210201

Viezerik Thijs Römer veroordeeld wegens ontucht: direct 1 maand de cel in

Mediaaug 08 2023, 15:45
De walgelijke acteur Thijs Römer is vandaag veroordeeld tot 3 maanden cel, waarvan helaas maar één onvoorwaardelijk. Daarnaast moet hij 240 uur werkstraf doen. De reden? Hij heeft minderjarige meisjes aangezet tot ontucht en heeft kinderp*rn* verzameld.
Het goede nieuws van vandaag is dat de rechter een hardere straf heeft afgekondigd dan wat de officier van justitie heeft geëist. De rechtbank vond het namelijk "uiterst kwalijk" dat Römer zijn bekendheid gebruikte om meisjes van 14 tot 16 jaar aanzette om ontucht te plegen en beelden aan hem te geven van zichzelf - beelden die duidelijk onder het kopje 'k*nd*rp*rn*' vallen.
Het enige punt waarop hij niet veroordeeld is, is "dwang." Met andere woorden, hij heeft zich ontiegelijk ranzig gedragen. Römer is echt een extreem vieze man. Hij heeft arme meisjes, die ontzettend kwetsbaar waren, als (bijna) 40-jarige vent uitgebuit.
Maar hij heeft dat niet met "dwang" gedaan.
Oké dan.
Het goede nieuws is dat de rechter een hardere straf heeft geëist dan de officier van Justitie had geëist. Die wilde namelijk maar 1 dag cel "onvoorwaardelijk." De andere 89 dagen moesten voorwaardelijk zijn. Dit betekent dat zo iemand alleen die straf moet uitzitten als hij het nogmaals doet.
De rechter vindt dat te weinig. En dus moet Römer nog wel (bijna) een maand in het gevang.
“Ik was heel gespannen vooraf, maar ik sta hier nu met een heel goed gevoel,” zegt slachtoffer Nena na de veroordeling van de Römer-viezierk. “Het is heel fijn dat we gehoord zijn en dat we nu letterlijk ook geloofd worden, dat hij de straf krijgt die hij hoort te krijgen.”
Op zich prima allemaal. Maar Raisa Blommestijn heeft terecht toch kritiek. Ze zegt namelijk terecht dat Römers straf wel heel mild is vergeleken met de straf die de bekende Kaagdemonstrant kreeg. Die moest 5 maanden de cel in... Dat zijn 4 maanden meer dan Römer.

Thijs Römer schuldig bevonden aan verwerven van kinderporno en verleiden van minderjarigen tussen de 14 en 16 jaar tot ontucht. Hij mag… een maandje de cel in en 240 uur papier prikken. Ter vergelijking: melden bij Kaag voor de deur, 5 maanden cel. Wat een land.

6.0K
Reply
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten