de dagelijkse standaard dh 01052

Peiling! Nederlanders zijn klaar met arbeidsmigratie: Lilian Marijnissen (SP) dolblij

Politiekaug 08 2023, 16:24
Lilian Marijnissen is helemaal blij met een peiling van De Telegraaf. Daaruit blijkt namelijk dat maar liefst 79% van de Nederlanders vindt dat arbeidsmigranten niet hard nodig zijn. Voor de SP is dat goed nieuws, want die partij is nu in verkiezingstijd (opeens) best anti-massa-immigratie.
Marijnissen liet onlangs weten dat wil dat er beperkingen komen aan arbeidsmigratie. Sterker nog, zei ze, er moet een arbeidsmigratiestop komen. In ieder geval tijdelijk. Want zoals het nu gaat kan niet meer.
Bij De Telegraaf hebben ze die gelegenheid aangegrepen om te kijken wat de eigen lezers ervan vinden. De resultaten ervan zullen niemand verbazen - hoewel het voor Marijnissen natuurlijk wel redelijk is om heel blij te reageren.
Op de stelling "Arbeidsmigranten hard nodig" reageerde namelijk maar 15% met "eens." Slechts 6% had geen mening. En een enorme 79% zei: "Oneens." Met andere woorden, bijna 80% van de lezers vindt arbeidsmigratie niet nodig en wil er vanaf.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met de massa-immigratie. We zetten ons dan ook keihard in voor eerlijke berichtgeving over de gevolgen ervan. Maar dit betekent dat we jouw steun nodig hebben. Want het mediakartel bestraft andersdenkenden KEIHARD. Steun ons, daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen massa-immigratie.
Voor Marijnissen is dit natuurlijk een uitslag die aangeeft dat er op dit gebied electoraal heel wat te halen valt. Maar de SP heeft wel een probleem. Heel veel voormalige sociaaldemocratische kiezers zijn de laatste jaren namelijk al overgestapt naar de PVV als ze vonden dat de PvdA te soft was op immigratie.
Is er ruimte voor de SP om deze kiezers dit keer te pakken? Of heeft links zichzelf echt permanent opgeblazen doordat het te lang te positief is geweest over massale immigratie van nieuwkomers die op geen enkele manier dan ook bij Nederland passen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten