Caroline van der Plas BBB 9O1A6852

FVD ontmaskert BBB: 'Ze voegen zich bij PvdA en GroenLinks'

Politiekaug 08 2023, 19:50
Forum voor Democratie heeft vandaag een kritische tweet geplaatst over BBB. De BoerBurgerBeweging is zogenaamd heel erg een "outsiderspartij" die opkomt voor de boeren. Nou, zegt FVD, dat valt nogal mee. Of tegen eigenlijk. (Onderaan met een update: BBB reageert)
BBB heeft furore gemaakt in Nederland door de reputatie voor zichzelf te creëren dat ze pal naast onze boeren staat. De laatste tijd is daar echter steeds meer kritiek op. BBB is ook wat aan het verliezen in de peilingen - en je hoort in gesprekken met mensen dat ze er een beetje ongemakkelijk van worden dat BBB-leider Caroline van der Plas wel heel erg bereid is compromissen te sluiten met het partijkartel.
FVD bekritiseert BBB daarom nu ook. Want, zegt de partij, BBB heeft zich in het Benelux Parlement (daar kun je hier meer over lezen, veel mensen weten niet wat het is, maar het heeft wel degelijk invloed) bij de sociaal-democratische fractie gevoegd. Dat is de fractie van onder meer de PvdA en GroenLinks.
En dat is natuurlijk niet alles. Want FVD voegt daar ook aan toe dat BBB in Noord-Holland daadwerkelijk een coalitieakkoord heeft gesloten met die twee partijen... een akkoord dat op sommige punten keihard ingaat tegen de belangen van de boeren die BBB zegt te dienen.
In dit akkoord staat dat de "transitie" naar "duurzame energie wordt versneld." We weten allemaal wat dat betekent. Meer, meer, meer klimaatgestoordheid.
Daarnaast hebben ze ook afgesproken met elkaar dat de onteigening van boeren - je weet wel, de 'achterban' van BBB - niet wordt uitgesloten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard staan we wél pal achter onze boeren. Wij verzetten ons tegen onteigeningen en tegen de stikstofdebiliteit in het algemeen. Maar daarom hebben we jouw steun nodig, want dit betekent dat het hele Kartel zijn best doet ons te slopen. Steun ons! Doneer aan DDS en bewaar het enige echte mediageluid dat keihard opkomt voor onze boeren!
Oh. Oeps. BBB and PvdA-GroenLinks, sitting in a tree, K-I-S-S-I-N-G...
Tja, zo zie je hoe snel dat gaat in de politiek he? Een 'nieuwe partij' stelt heel erg voor een bepaalde groep te zijn en de belangen van die groep te behartigen... maar als ze dan even kunnen snuiven aan de macht, nou, dan veranderen ze zo, hop! Heel snel van standpunt. Want laten we eerlijk zijn, het pluche zit heel erg lekker.

UPDATE

Bij BBB wordt nu ontkend dat ze lid willen worden van de sociaaldemocratische fractie in het Benelux parlement. Senator Van Gasteren zegt tegen De Dagelijkse Standaard er intern "nog helemaal niet gekozen is," dat ze hier zelfs "helemaal niet mee bezig" zijn, en dat een keuze voor GroenLinks-PvdA henzelf ook zou verbazen.
Gezien de achtergrond van de BBB'ers in de fractie gaat dit volgens hem ook niet gebeuren. "Onze fractie bijv bestaat uit ex VVD en CDA politici er zit geen Groen Linkser tussen," aldus Van Gasteren. "Verbazing alom toen dit in de media werd vermeld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten