screenshot 2023 07 11 at 144908

De VVD's beschamende aanval op Omtzigt: ''Er wordt gebruik gemaakt van dubieuze Amerikaanse politieke tactiek!''

Politiekaug 09 2023, 9:15
Hoe laag kun je zinken in de politiek? Het recente incident met VVD'er Henk Kamp geeft daarop een ontluisterend antwoord. In een radio-interview ging hij op schaamteloze en respectloze wijze tekeer tegen onafhankelijk Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. De aanval was niet alleen ongefundeerd, maar riekte ook naar het soort politiek dat we meer associëren met kleingeestige, ondermijnende tactieken dan met een open democratisch debat.
Kamp suggereerde, zonder een spoor van bewijs of onderbouwing, dat Omtzigt nooit enige verantwoordelijkheid heeft genomen en beweerde, in een smaadvolle sneer, dat de hardwerkende politicus "al in een burnout raakte door fractiewerk". Wat Kamp hier probeert te doen, is duidelijk: de integriteit en toewijding van Omtzigt aan zijn functie in twijfel trekken. Kamp probeert Omtzigt kalt te stellen door te verkondigen dat hij ongeschikt is om een eigen partij te beginnen.

Deze woorden hadden wat mij betreft niet gehoeven. Laat mensen in rust hun eigen beslissingen nemen. En laten we ons dan vooral richten op de problemen in ons land, ipv de hele tijd met elkaar bezig te zijn.

De Telegraaf
De Telegraaf
@telegraaf

Oud-minister Henk Kamp is te gast bij het radioprogramma NPO Radio 1 en zegt geen vertrouwen te hebben in politicus Pieter Omtzigt. telegraaf.nl/video/10226569…

2.8K
Reply
De reacties op X, het sociale mediaplatform dat Twitter heeft vervangen, liegen er niet om. Gebruikers zijn massaal verontwaardigd over de aanval. Velen vragen zich af hoe een partij die zichzelf presenteert als liberaal en eerlijk, kan toestaan dat een van haar leden zo tekeergaat tegen een gerespecteerd collega-politicus. Dilan Yeşilgöz, de VVD lijsttrekker, voelde de noodzaak om te reageren en zei: "Deze woorden hadden wat mij betreft niet gehoeven." Ze riep op tot concentratie op de werkelijke problemen van Nederland, in plaats van persoonlijke vetes.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Ahmed Aarad, een scherpzinnige commentator en oud-presentator van Ongehoord Nieuws (Omroep ON! red.), bracht een interessant perspectief naar voren op X. Volgens hem maakt de VVD gebruik van een dubieuze Amerikaanse politieke tactiek: laat een partijlid een grove opmerking maken, om vervolgens de partijleider het morele hoge pad te laten nemen. Slimme PR? Misschien. Maar is dit waar de Nederlandse politiek om draait? Zulke gemene spelletjes?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard weten we beter dan wie ook dat de VVD een ranzige partij is. Een wanstaltige club. Een groep van, voor en door viezeriken. Daarom willen we die partij goed aanpakken tijdens de verkiezingscampagne... maar daar hebben we jouw steun bij nodig. Want de VVD heeft héél veel bevriende media en bedrijven die álle critici van de partij proberen te slopen, ook financieel. Steun ons daarom! Strijd zij aan zij met DDS tegen de VVD en doneer via BackMe!
Het punt is dit: als dit de nieuwe strategie van de VVD is, dan zijn ze op een glibberig pad. En voor wat? Wat goedkope media-aandacht om mensen te beschadigen? Terwijl de rest van Nederland snakt naar oprechte politieke leiderschap, lijkt het erop dat sommige leden van de VVD meer geïnteresseerd zijn in goedkoop drama en politiek theater. Het is hoog tijd dat de VVD zichzelf herpakt en stopt met dit circus. De Nederlanders verdienen beter dan dit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten