schermafbeelding 2024 01 12 085938

Bombardementen op Jemen: De Nederlandse bijdrage is lachwekkend!

Midden-Oostenjan 12 , 9:28
De bombardementen van vannacht van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk op de Houthi's in Jemen zijn een noodzakelijk en krachtig signaal aan een groepering die blijkbaar denkt dat ze ongestraft internationale scheepvaartroutes kunnen bedreigen. En wat doet Nederland? Wij steunen deze actie met een schamele 'één stafofficier'! Lachwekkend natuurlijk doe dan niet mee. Dit is een typisch voorbeeld van hoe de Nederlandse regering zich verstopt achter grote machten terwijl ze zelf nauwelijks iets substantieels bijdraagt. Alles om het beeld hoog te houden van een beschamende internationale betrokkenheid.
Laten we duidelijk zijn: de Houthi's zijn geen onschuldige spelers. Hun voortdurende aanvallen op schepen in de Rode Zee zijn niet alleen een regionaal probleem, maar een directe bedreiging voor een vitaal deel van de wereldhandel. Door de cruciale route tussen Europa en Azië te ontwrichten, ondermijnen ze de wereldeconomie. En laten we niet vergeten dat deze route verantwoordelijk is voor een aanzienlijk deel van de mondiale scheepvaart. Dit is geen tijd voor halve maatregelen of politieke correctheid; dit is een tijd voor duidelijke en beslissende actie!
Het meest lachwekkende aan dit alles is dat de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk het zware werk opknappen terwijl Nederland aan de zijlijn staat te klappen met één enkele officier. Is dit echt het beste wat we kunnen doen? Dit is niet alleen een gemiste kans om een sterk signaal af te geven over onze eigen internationale verantwoordelijkheid, maar ook een pijnlijke illustratie van hoe Nederland zijn militaire en diplomatieke spierballen zou moeten, maar niet kan of wil gebruiken. Natuurlijk moet had onze Koninklijke Marine met minimaal één oorlogsschip aanwezig moeten zijn om deze koopvaardij route veilig te stellen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de dreiging van een vergeldingsaanval door de Houthi's. Dit is een realistisch en zorgwekkend vooruitzicht. De Nederlandse regering moet haar burgers in deze onzekere tijden beter beschermen en informeren. De situatie in Jemen is niet zomaar een ver-van-mijn-bed-show; het heeft directe gevolgen voor de internationale veiligheid en de stabiliteit van de regio. Het is hoog tijd dat de Nederlandse regering haar verantwoordelijkheid neemt en een actievere rol speelt in het aanpakken van dergelijke mondiale bedreigingen. Deze halfslachtige houding is simpelweg onacceptabel! Beetje meer de mentaliteit van Michiel de Ruyter zouden we graag terug zien in het Nederlandse defensiebeleid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten