shutterstock 2301900487

Israël bevestigt staakt-het-vuren en gevangenenruil met Hamas

Midden-Oostennov 22 2023, 11:00
In een opmerkelijke wending in het huidige conflict tussen Israël en Hamas, heeft het Israëlische kabinet een staakt-het-vuren en gevangenenruil met Hamas goedgekeurd. Deze deal, die tijdelijk vier dagen zal duren, stelt Israël in staat om humanitaire hulp te bieden aan Gaza, een gebaar dat cruciaal is in deze voortdurende crisis.
Volgens de overeenkomst zal Hamas een aantal gijzelaars vrijlaten, waaronder kinderen, moeders en vrouwen, in ruil voor de vrijlating van ongeveer 150 Palestijnse gevangenen uit Israëlische gevangenissen. Deze stap, hoewel tijdelijk, is een zeldzaam moment van overeenstemming tussen de twee partijen.
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft duidelijk gemaakt dat na het staakt-het-vuren Israël zijn militaire acties tegen Gaza zal voortzetten totdat al zijn doelen zijn bereikt. Deze doelen omvatten de uitschakeling van Hamas en de terugkeer van alle gijzelaars, evenals het wegnemen van elke bedreiging voor Israël vanuit Gaza.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Deze overeenkomst, mede tot stand gekomen door bemiddeling van Qatar, is ook door Hamas bevestigd. In hun verklaring benadrukten ze hun vastberadenheid en waakzaamheid, ondanks de tijdelijke wapenstilstand. Deze ontwikkeling laat zien hoe complex en gelaagd de situatie in het Midden-Oosten is. De militaire acties zijn nog lang niet klaar tegen Hamas. Naderhand zal Israël - net als na het bloedbad van München of de Tweede Wereldoorlog, de leden van Hamas willen opsporen en uitschakelen. Israël gaat terecht voor de volledige vergelding van het geleden leed. Een pogrom kan je met alle gruwelheden die daarbij horen als natie niet over je kant laten gaan. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten