Aandoenlijk Syrisch meisje zingt liedje voor mama. Dan ontploft buiten ineens een gigantische bom

Geen categorieaug 24 2016, 16:00
Dit Syrische meisje weet voor één momentje de verschrikkelijke oorlog die buiten raast te doen vergeten met haar nachtegaalstemmetje. Maar nog voordat ze bij de laatste noot is aangeland, laat die verschrikkelijke strijd weten voor niets of niemand te wijken.
De oorlog in Syrië is inmiddels alweer meer dan drie jaar aan de gang, en nog altijd is er geen einde in zicht. Inmiddels is er zelfs een generatie aan peuters opgegroeid die niets anders dan oorlog om hen heen gekend heeft.
Dit meisje laat - ondanks de vallende bommen en granaten - in ieder geval weten dat ze ook nog een lief kind is, en dus besluit ze een liedje voor haar moeder te zingen:
Maar zo zeker dat er nacht volgt na dag, zo zeker was het ook dat de oorlog ook deze familie weer in de grip zou krijgen. Maar dat het zo snel gebeurde - nog tijdens het liedje van dit eventjes onbezorgde meisje kon niemand bevatten.
Het is onbekend of het meisje, of iemand anders van haar familie, gewond geraakt is (of erger) bij dit bombardement. Een angstaanjagend beeld is het echter wel, want veel onschuldiger dan kinderliedjes krijg je het niet. Als zelfs die het slachtoffer van bombardementen worden, dan heeft een land voorgoed zijn onschuld verloren. In Syrië is dat - door ISIS en Assad - nu aan de gang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten