Aanhangers religie van de vrede blazen 15 christenen op in Pakistan

Geen categoriemrt 15 2015, 18:00
70 gewonden, 15 doden.
Het gaat er weer eens verschrikkelijk aan toe in Pakistan:
Twin blasts targeted the Roman Catholic Church and Christ Church during Sunday mass in Youhanabad area of the provincial capital, killing 15 people including two policemen and injuring at least 70 others. According to initial reports, two suicide bombers attacked the churches located in the Christian locality.
De 'zonde' van deze mensen, waarvoor ze volgens de terroristen de doodstraf verdienden? Ze geloven dat Jezus de Zoon van God is.
In een normale wereld gaat het een ander niets aan of je dat al dan niet gelooft, maar helaas is een groot deel van deze aardbol knettergek. Zeker het deel dat bevolkt wordt door islamisten. Je gaat als christen naar de kerk, of naar een markt waar andere christenen rondlopen, en voor je het weet wordt je in stukken gereten door een zelfbom van één of andere radicale moslim.
Is er dan helemaal geen goed nieuws te melden? Jawel hoor. Twee extremisten werden door het aanwezige voetvolk zelf snel berecht, schuldig bevonden en aangepakt: ze werden allebei levend verband. Dit nadat zij ze eerst flink gemarteld hadden. Aangenomen dat deze lieden er inderdaad bij betrokken waren kan ik maar weinig medelijden voor ze opbrengen. Hun dood was verschrikkelijk - en ja, de staat had het moeten afhandelen - maar ik kan me er iets bij voorstellen dat Pakistaanse christenen het zat zijn en het recht maar in eigen hand nemen.
Natuurlijk moeten we niet vergeten dat dit bepaald niet de eerste keer is dat een Pakistaanse kerk wordt opgeblazen. Lokale christenen zullen ongetwijfeld het gevoel hebben dat de overheid niets voor ze doet, en dat ze dus maar voor zichzelf moeten zorgen. Het is misschien niet al te beschaafd, maar ja, in het Midden-Oosten betekent 'beschaafd zijn' maar al te vaak dat je wordt uitgeroeid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten