Aluhoedje Edith Schippers geeft toe: oké, je hebt gelijk, ik heb geen bewijs

Geen categoriemrt 15 2015, 19:00
Maar ik geloof het tóch. Want té toevallig.
When you're in a hole, stop digging, Edith.
VVD-minister Edith Schippers heeft geen bewijzen voor haar suggestie dat de vijftien jaar oude zaak rond een drugscrimineel opnieuw in verkiezingstijd is opgerakeld om haar partij te beschadigen. Ook zegt ze niemand in het bijzonder te beschuldigen.
Je zou denken, oké, mevrouw heeft een stapje teruggedaan en begrijpt dat ze niet zomaar allerlei onzinnigheden kan roepen. Klaar, over en voorbij, we gaan over tot de orde van de dag.
Helaas verkondigde Schippers even later toch maar weer het volgende:
Ze benadrukte dat ze alleen maar feiten constateert. Zo herhaalde ze dat de zaak-Cees H., die vorige week tot het vertrek van minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Teeven leidde, vorig jaar vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen opspeelde en nu weer vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen.
''Een keer is toevallig, een tweede keer lijkt te toevallig'', zegt ze.
Ah ja, natuurlijk! Het is "niet aan mij om te speculeren," maar vervolgens benadrukt ze toch nog maar een keer dat het in haar ogen één grote samenzwering is tegen de VVD.
Het meest opmerkelijke aan de manier waarop Schippers hiermee omgaat is dat ze weinig tot geen aandacht heeft voor de frauduleuze praktijken van haar partijgenoten. Je hoort haar eigenlijk niets zeggen over het gelieg van, ik noem maar twee personen, Opstelten en Teeven. Blijkbaar vindt ze het dus prima kunnen om de Tweede Kamer bewust verkeerd te informeren.
Edith, de timing doet er niet toe. Het gaat om de feiten. En die zijn dat er nogal wat VVD'ers zijn die een loopje nemen met regelgeving die ervoor moet zorgen dat bestuurders goed in de gaten gehouden kunnen worden... en dat de politiek niet kan worden gecorrumpeerd. Korter gezegd: jouw partij is tegenwoordig één grote corrupte bende. Daar gaat het om.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten