Ach gossie... D66-leden eisen oprechte excuses van minister Blok

Geen categoriejul 21 2018, 8:00
'Een grote groep D66-leden komt in opstand tegen VVD-minister Stef Blok', zo begint het artikel. Ze dreigen zelfs met 'aansturen op zijn aftreden.' Spannend hoor!
Blijkbaar is dus een flink aantal D66'ers op haar teentjes getrapt. Een specifiek onderdeel van de partij welteverstaan, namelijk zij die zich met de multiculturele samenleving bezighouden. Deze pipo's vragen Stef nu hoe hij denkt zijn geloofwaardigheid te herstellen! Oei oei oei minister Blok krijgt het héél zwaar nu!
Maurice Pahladsingh ervaart zelfs pijn, verdriet én boosheid door de uitspraken van de minister en moest bijna een week lang bijkomen aan het infuus omdat hij de uitspraken zó erg op zichzelf betrok. Hij gelooft namelijk in een pluriforme en multiculturele samenleving en als iemand dat niet doet, is het direct klaar met de tolerante houding en valt het hele wereldbeeld aan diggelen voor deze 'vent'. ‘Leuk dat je er bent, maar ik geloof er niet in dat je een goede bijdrage kunt leveren aan de samenleving’ is hoe Pahladsingh de woorden van de minister samenvat, en in de gevallen waar Blok het over had is dat ook gewoon zo.
Je krijgt het deze mensen maar niet aan het verstand dat er nogal een groot verschil is in het soort vreedzaamheid van een Japan of Ijsland en die in de Verenigde Staten of Europese landen. 'Vreedzaam' voor D66'ers lijkt wel te staan voor 'af en toe een steeds groter wordende kleine minderheid waar het mis mee gaat en waar meer geld naartoe moet, dan komt het vast wel goed.' Dat sentiment heeft z'n beste tijd gehad en het wordt eens tijd voor een paar eerlijke, diepgaande discussies over wat identiteit en cultuur precies inhoudt en of multiculturalisme wel écht een werkbaar concept is voor de lange termijn. Sterke twijfels bij namelijk.
Dat gemoraliseer van deze D66'ers op het toontje van 'hoe durf je, je kwetst mij' past ook totaal niet in een tolerante samenleving met botsende meningen waar D66 pretendeert voor te staan. Slecht begin van de discussie dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten