AD-journalist: "Gisteren werd mij verzekerd dat er Europese belastingen aan gaan komen"

Geen categoriefeb 08 2017, 13:00
Het megalomane Europese project moet doorgaan. Ten koste van alles. En ja, dat betekent dat Brussel binnenkort zélf belastingen gaat heffen. Het Europese monster moet namelijk gevoed worden.
Leon de Winter heeft weer eens een fantastische column geschreven waarin hij oppereurofiel Guy Verhofstadt (en andere eurofielen) heerlijk aanpakt. De Winter focust zich op enkele uitspraken die Verhofstadt deed tegen de BBC. Die kwamen er kort gezegd op neer dat hij meer, meer, meer Europa wil, dat er een Europees leger moet komen, en ga zo maar door.
De Winter legt uit waarom Verhofstadt zo ver wil gaan:

Verhofstadts bestaansrecht, en dat van andere Europese leiders, is de verdere uitbouw van de Europese Unie. Interne draagkracht daarvoor ontbreekt. Als op dit moment in de EU referenda zouden worden gehouden over het terugdraaien van de politieke naar een puur economische unie, zouden ze geen illusie over de populariteit van de EU ongeschonden laten. Want de EU is een project van politieke en academische elites, niet van de volken van Europa zelf.

Juist omdat hun zelfbeeld en machtspositie afhankelijk is van de machtshonger van de Europese Unie hebben eurofielen lak aan de mening van de kiezer. Verhofstadt maakte dat meer dan duidelijk tijdens het interview. Zoals De Winter terecht opmerkt had de Belg het namelijk op geen enkel moment over "het volk" of "de kiezer." Hij had het alleen maar over "de leiders" (lees: de eurofiele en politiekcorrecte elites) die hun zin door moeten drammen. De mening van 'het volk' doet er niet toe. Daarbij wil hij 'nationalisme' en 'patriottisme' omzetten in een soort van Europeanisme.
Natuurlijk is dat volstrekt belachelijk. 'Europeanen' hebben helemaal geen behoefte aan een groot federaal Europa en hebben zelfs geen identiteit als 'Europeanen.' Wij zijn Nederlanders, Duitsers, Belgen, Fransen, Denen en Britten. Niet 'Europeanen.' Dat is niet zo heel gek aangezien onze natiestaten allemaal een verschillende en heel eigen geschiedenis hebben. Maar al te vaak bestaat die geschiedenis voor belangrijke delen uit oorlogen tegen andere Europese landen. Zie bijvoorbeeld hoe Nederland ontstaan is uit de oorlog tegen Spanje. Of hoe Frankrijk en Duitsland elkaar God weet hoe vaak bestreden hebben. Die landen hebben geen gezamenlijke helden.
Een schitterend stuk dus, dat zeker aandacht verdient, maar op Twitter voegde AD-journalist Wierd Duk iets doe dat zo mogelijk nog belangrijker is. Hij zegt namelijk dat het "gisteren" verteld werd dat er sowieso, honderd procent zeker, Europese belastingen aankomen. Verhofstadt en co. hebben namelijk geld nodig. Dat mogen jij en ik afstaan, ja, ook als we dat helemaal niet zien zitten.
https://twitter.com/wierdduk/status/829230379982807040
Natuurlijk zijn die twee verhalen gelinkt aan elkaar: zoals De Winter uitlegt wil Verhofstadt de Europese Unie groter en machtiger dan ooit worden. Maar ja, daar heeft hij wel geld voor nodig. De gemakkelijkste manier om dat geld bij elkaar te krijgen is door belastingen te heffen.
Het bewijst maar weer eens dat de verkiezingen van 15 maart misschien wel de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Als we dit monsterlijke project willen tegenhouden moeten we dat nú doen. Doen we dat niet, dan kunnen we er zeker van zijn dat een federaal Europa inderdaad wordt opgezet en dat we onze nationale soevereiniteit én de inhoud van onze portemonnee over een paar jaar definitief vaarwel moeten zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten