Intimiderende migranten bedreigen Nederlands Frontex-personeel die EU-grenzen bewaken, bezoeken hen thuis

Geen categorieapr 23 2019, 17:00
Nu is écht alle hens aan denk! De Italiaanse minister Matteo Salvini gaf eerder al opdracht om boten uit Libië te weigeren en nu blijken in Griekenland politieagenten te worden bedreigd door migranten. Het moet niet veel gekker worden en de EU-lidstaten moeten onmiddellijk ingrijpen om de veiligheid van het personeel te garanderen.
Nabij de binnenlandse stad van Orestiada in Griekenland 'belaagden' tientallen migranten de Nederlandse en Duitse Frontex-agenten die daar hun werk uitvoeren. Onder meer de identificatie van vreemdelingen en registratie van herkomst is wat Frontex aldaar doet. De migranten deden daar 'belletje trekken'.
Dat lijkt natuurlijk onschuldig, maar het zal intimiderend zijn geweest, via The Publics Radio. Hoe de migranten zomaar bij de Nederlandse en Duitse agenten thuis op bezoek kwamen weet niemand. En dat is natuurlijk wel reden tot zorg. Waarom zouden migranten de Frontex-agenten die hen registreren thuis een bezoekje brengen? Iemand een idee?
Volgens een anonieme DDS-bron binnen de Fortex-organisatie zijn er op dit moment twee grote sluiproutes om Europa binnen te komen:

"Die [migranten] reizen allemaal via Turkije. Daar komen de mensensmokkel routes uit vanuit zowel Afghanistan, Pakistan, Iran en Irak als Somalië, Eritrea, Algerije etc. Ze komen vanuit Turkije via de Evros of via de Turkse eilanden. De andere is de Middellandse zee route via Italië."

Duidelijker dan dit wordt het niet. De mensensmokkel gaat ondertussen nog even door. Ook al doet de Tweede Kamer wel haar best om migrantenschip Sea-Watch 3 e.a. definitief aan de ketting te leggen. Noodzakelijk is het zeker, gezien de wantoestanden bij het COA. Waar personeel onder meer bedreigingen en verdwenen kinderen meldt. Op grote schaal!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten