Aluhoedje Edith Schippers: "Complot tegen het kabinet!!11"

Aluhoedje Edith Schippers: "Complot tegen het kabinet!!11"

De VVD is totaal aan het doordraaien nu. In plaats van hun eigen incompetentie tegen het licht te houden, worden onderwereld en advocatuur ineens van een complot tegen de partij beschuldigd.

Welk sentiment er momenteel overheerst bij de VVD? Als je afgaat op de geluiden die ministers momenteel maken heerst er vooral volstrekte paranoia bij de liberale regeringspartij. Nadat eerder deze week al VVD-minister Opstelten en zijn partijgenoot staatsecretaris Fred Teeven aftraden vanwege hun aanhoudende geklungel inzake de Teevendeal, en vandaag ook al Eric Wiebes in opspraak raakte, is de volgende VVD'er die betrokken raakt bij de rel Edith Schippers. Niet omdat zij iets te maken heeft met het dossier. Wel omdat de bewindsvrouw volkomen wereldvreemde opmerkingen maakt:

„Als een bonnetje van vijftien jaar geleden een week voor de verkiezingen opdoemt, dan is mijn conclusie dat het niet voor niets nú gebeurt”, zegt de VVD-bewindsvrouw, die deel uitmaakt van het VVD-campagneteam. [...]

Wie de mensen zijn die het vermeende beschadigingsoaffensief voeren, zegt Schippers niet te weten. „De een zegt: het is de onderwereld. De ander zegt: het zijn krachten bij justitie. Een derde zegt: het zijn krachten uit de advocatuur. Ik kan dat niet beoordelen. Maar er zit ergens een kracht achter.”

Een complot dus, en de bewindsvrouw staat ook toe dat de Telegraaf die woorden in koeienletters op de voorpagina van de krant zet. Really? Zijn de liberalen echt naar dit bedenkelijke niveau afgedaald?

Grijpen naar complotten is namelijk iets wat wanhopige gekkies doen die de waarheid niet onder ogen willen zien. Zo heb je de '9/11 truthers' die net doen alsof het de CIA was die de Twin Towers heeft neergehaald op 11 september 2001. En je hebt idioten zoals de ontslagen ambtenaar Yasmina Haifi die de hand van Joden ziet in al het barbaarse geweld van de Middeleeuwse terreurorganisatie ISIS. Het zijn altijd alleen de marginale figuren die wanhopig dit soort nonsens uiten.

Van serieuze politici als Edit Schippers mag je dus toch wel een hoger niveau verwachten dan dit. Dit slaat namelijk gewoon helemaal nergens op. In de wilde weg wordt zowel de 'onderwereld', als 'justitie' of de 'advocatuur' genoemd, zonder ook maar enig spoortje van bewijs.

Nee, Schippers en andere VVD'ers kunnen de hand beter in eigen boezem steken. Het is geen complot. De magistraten en de criminelen spannen niet samen tegen de VVD. De VVD is zélf aan het blunderen, en probeert door nu met allerlei grotesque complotten te zwaaien de aandacht af te leiden van het eigen falen. Leuk geprobeerd dus, Schippers. Maar we zijn niet op ons achterhoofd gevallen. We trappen er niet in.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties