Angstaanjagend: oud-Kamerlid Boekestijn voorspelt 5 zetels voor DENK

Geen categoriedec 18 2016, 15:00
De rillingen lopen me nu al over het lijf. Vijf zetels voor DENK... Brr, je moet er toch niet aan denken?
Oud VVD-Kamerlid Arend Jan Boekestijn mocht vandaag even op komen draven bij het programma van Harry Mens op RTL 5. Nou staat Harry terecht bekend als veruit de slechtste presentator van Nederland, maar gelukkig struikelt hij af en toe toch geheel per ongeluk over een redelijk interessante uitspraak van een gast. Zo ook vandaag.
De conservatief-liberale Boekstijn -- hoogleraar, oud-Telegraaf columnist en oud-Tweede Kamerlid -- was namelijk uitgenodigd om zijn visie op de nieuwe politieke ontwikkelingen te delen met de (ongetwijfeld ongelooflijk verveelde) kijker. En wat Boekestijn zei bezorgde me bijkans een hartaanval:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/12/boekestijn-denk-5-6-zetels.mp4"][/video]
Vijf zetels voor het Nederlandhatende, politiekcorrecte, multicultuurverheerlijkende hobbyclubje van DENK? Als dat echt gebeurt heeft Nederland er een héél groot probleem bij. Dat zou namelijk betekenen dat er zo'n 300.000 (of meer) mensen in ons land wonen die deze vreselijke denkbeelden delen. Dat zou wel héél zorgwekkend zijn.
Gelukkig is er ook goed nieuws: anders dan Boekestijn geloof ik daar namelijk helemaal niets van. Nederland heeft grofweg 1 miljoen moslims (met een allochtone achtergrond). Van die 1 miljoen mag natuurlijk lang niet iedereen stemmen, daar moet je immers 18 jaar oud voor zijn. Er vallen dan dus automatisch al een paar ton af. Als we andere factoren meenemen -- allochtonen die een hechte band hebben opgebouwd met een andere partij, allochtonen die Kuzu en Öztürk niet vertrouwen, en ga zo maar door -- zijn er in totaal misschien 300.000 mensen die in theorie op Tunahan Kuzu, Sylvana Simons, en Selçuk Öztürk zouden kunnen stemmen. Om vijf zetels te halen zou DENK dan dus 100 procent moeten scoren.
Ter vergelijking: als dat de PVV lukte zou Wilders helemaal geen andere partijen nodig hebben om te kunnen regeren. Dan zou de PVV namelijk in haar eentje op significant meer dan 76 zetels uitkomen.
Er is een reden dat DENK nu al weken achter elkaar op drie zetels staat in de peiling van Maurice de Hond: dat is zowel het minimale als het maximale aantal zetels dat DENK kan behalen.
Tenminste, dat hopen we dan maar weer. Want ook drie zetels zijn er echt drie te veel. Elke extra zetel die daar bijkomt maakt het DENK-probleem alleen maar groter. En dat terwijl we al zoveel problemen hebben in Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten