Hypocriete Asscher haalt uit naar Rutte: 'Vertrouw hem niet!'

Geen categoriedec 17 2016, 21:00
Mark Rutte is inderdaad niet betrouwbaar. Maar datzelfde geldt voor Lodewijk Asscher zelf. Laten we niet vergeten dat hij vice-premier is van het huidige kabinet en dat dit kabinet zelfs naar hem genoemd is. Het heeft immers twee namen: kabinet Rutte II én kabinet Rutte-Asscher.
Lodewijk Asscher, de nieuwe lijsttrekker van de PvdA, zegt in gesprek met RTL Nieuws dat kiezers bijzonder op hun tellen moeten passen met Mark Rutte. De VVD'er is, zegt Asscher, namelijk totaal niet te vertrouwen. Rutte zou tijdens de campagne het ene zeggen, maar vervolgens het andere doen. 'Trap er niet in!,' is het devies dus.
De politiekcorrecte sociaal-democraat zegt dat met name in verband met mogelijke uitspraken van Rutte dat hij niet in een coalitie met Geert Wilders wil gaan zitten:

De nieuwe PvdA-leider Lodewijk Asscher lanceert vandaag een keiharde aanval op VVD-voorman Mark Rutte. In gesprek met RTL Nieuws waarschuwt Asscher de kiezers Rutte niet te vertrouwen als hij zegt dat hij niet met de PVV gaat regeren.

"Mijn zorg is dat mensen niet door hebben dat ze er twee krijgen voor de prijs van een. Tot nu toe hoor ik een bezweringsformule. Als Wilders zijn 'minder-minder' intrekt kunnen ze samen verder."

Wacht eens even: wat is er eigenlijk mis mee als Rutte met de PVV zaken doet? Dat heeft hij al eerder gedaan, hoewel het toen ging om gedoogsteun. Dit keer is de kans zelfs aanzienlijk dat de PVV de grootste wordt. Vindt Asscher het als sociaal-democraat nou echt democratisch dat er vervolgens een cordon sanitaire om Wilders en zijn kiezers gezet wordt? Hoe kan je dat in vredesnaam nog verdedigen, zeker in deze tijden?
Maar Asscher was nog lang niet klaar:

"Ze doen alsof ze elkaars alternatief zijn, maar ondertussen. Het is eerder gebeurd, waarom zou het niet weer gebeuren."

Goede vraag, Lodewijk, laat mij hem even voor je beantwoorden: ik heb helemaal niets met de huidige VVD, maar ik denk wel dat de kans groot is dat die partij dit keer iets van haar beloftes inlost als ze zaken doet met de PVV. Wilders zal de nepliberalen daar namelijk toe dwingen. In principe zou het dus helemaal niet slecht zijn als die partijen tot elkaar veroordeeld zijn. Belangrijk is wel dat een andere écht liberale partij dan ook meedoet. Daarbij denk ik dan natuurlijk aan VNL. Jan Roos en co. zullen geen twintig zetels bemachtigen, maar met een handvol kunnen ze ook al van grote waarde zijn in een rechtse coalitie.
Zo'n coalitie zal dan moeten bestaan uit PVV-VVD-CDA-VNL. Dat zijn vier partijen die eigenlijk prima zaken met elkaar kunnen doen. De enige moeilijkheid zal er uit bestaan dat de linkervleugel van het CDA weer zal rebelleren. Het goede nieuws: dat kan waarschijnlijk voorkomen worden als de PVV de grootste wordt. Zelfs linkse CDA'ers zullen dan immers begrijpen dat Wilders en co. niet langer genegeerd kúnnen worden.
Kortom, ja, het kan inderdaad heel goed zijn dat de VVD met de PVV gaat regeren als die laatste de verkiezingen wint. Anders dan Asscher heb ik daar alleen geen enkel probleem mee. In zo'n situatie kunnen ze namelijk echt niet meer om de PVV heen.
De enige 'maar' is dat Rutte in die situatie wel moet opkrassen. Hij is nu al totaal ongeloofwaardig en heeft in bovenstaand scenario de verkiezingen dan ook nog eens verloren. De VVD kan prima weer meedoen met een regering, maar dan wel als de partij een relatief rechtse leider krijgt. Helaas heeft ze die nu niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten