Annabel Nanninga veroordeelt Ramautarsing, is "opgelucht" en blij dat hij "politieke verantwoordelijkheid neemt"

Geen categoriemrt 04 2018, 15:00
Door zich terug te trekken als kandidaat-raadslid voor Forum voor Democratie.
Het heeft even geduurd, maar Annabel Nanninga heeft dan toch eindelijk een verklaring doen uitgaan over uitspraken van Yernaz Ramautarsing, en over zijn beslissing om zich terug te trekken als kandidaat-raadslid.
"Opgelucht dat Yernaz afstand nam van zijn uitspraken," schrijft de lijstaanvoerster van het Forum voor Democratie vandaag op Twitter. "Nodeloos te zeggen dat ook ik en de andere kandidaten van FVD het volstrekt oneens zijn met die citaten," gaat ze verder, waarbij ze tussen neus en lippen natuurlijk aangeeft dat het helemaal niet nodeloos is. Maar dat terzijde.
Vervolgens bewijst ze écht al een politieke insider te zijn. "Moedig en waardig dat hij politieke verantwoordelijkheid en terugtreedt," schrijft ze. En dan de uitsmijter: "Nu op volle kracht vooruit!"
https://twitter.com/ANanninga/status/970261995000946688
Ah. Mevrouw is duidelijk politica. "Op volle kracht vooruit," "moedig en waardig," "politieke verantwoordelijkheid"... allemaal politici-speak voor "hij heeft het totaal verneukt en moest dus wieberen." Beetje jammer dat Nanninga nu ook zo begint te praten, maar ja, dat hoort er blijkbaar bij in de politiek.
Hoe dan ook is het natuurlijk goed dat Nanninga afstand heeft genomen van Yernaz' uitspraken. Ze had dat al veel eerder moeten doen, maar afijn, zoals we dan horen te zeggen: beter laat dan nooit. Laat het een les zijn voor haar en Thierry Baudet: je kunt prima controversiële figuren op de lijst hebben (Baudet, Nanninga en ook Theo Hiddema zijn dat zelf immers ook), maar die kandidaten moeten er dan wel voor zorgen dat ze tegenstanders niet voortdurend een stok in handen geven om de partij mee om de oren te slaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten