Anti-Israëlische herdenking op 4 mei

Geen categorieapr 29 2014, 10:21
Briljant idee van Hilversumse moskee.

De Hilversumse burgemeester Broertjes probeert een lokale moskee ervan te overtuigen een Palestijnse ceremonie die op 4 mei tijdens de dodenherdenking gepland staat, te verplaatsten. Tegen de Nakba-herdenking, die volgens de organisatie de ’schaduwholocaust’ van Palestijnen aan de orde stelt, zijn ruim veertig bezwaren ingediend.

Ah, heerlijk, lekker een middelvinger opsteken naar de Nederlandse samenleving. Natuurlijk mogen deze beroepsgekwetsten iets herdenken wat niet bestaat ('schaduwholocaust'), dat staat hun helemaal vrij. Vrijheid enzo. Maar de timing indiceert dat het niet zomaar om een herdenking gaat, dit is - oh ja joh! - een provocatie. Want:

Tijdens de Nationale Herdenking herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog (men gaat hierbij uit van 10 mei 1940), in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Je kunt op alle dagen van het jaar alles herdenken wat je wilt. Maar nee, de Palestina-zelfbevlekking moet juist op Nationale Dodenherdenking. Gewoon, om te testen of die vrijheden waar Nederland voor staat, ook blijven staan als de grenzen van onze tolerantie worden overschreden. En ja, mensen, die laten we gewoon. Wij gaan hier dingen van vinden, maar we gaan niet happen. Dan spelen we hun spel mee. Provocatie werkt alleen als er reactie volgt. En dat gunnen we ze niet. Laat ze lekker friemelen met hun stokpaardjes. Gaan wij de mensen herdenken die het mogelijk hebben gemaakt dat dat gewoon kan. Gaan wij winnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten