Antisemitische carnavalswagen rijdt doodleuk mee in Belgische optocht, Joodse gemeenschap woedend!

Geen categoriemrt 05 2019, 16:00
ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers heeft zich in niet mis te verstane bewoordingen uitgelaten over eren carnavalswagen in België. In de context van de identiteitspolitiek stelt hij dat de wagen 'misselijkmakend' en 'antisemitisch' is. De praalwagen, waarop volgens diverse joodse organisaties antisemitische karikaturen te zien waren, kon direct op kritiek rekenen. Onder meer het CIDI vond het niets en ook Kees van der Staaij (SGP) roerde zich.
Volgens opperrabbijn Binyomin Jacobs gaan de makers van de praalwagen in ieder geval een stap te ver met de grappige karikaturen, zo valt te lezen op de website van CIP:

"Diep geschokt en verbijsterd heb ik moeten aanschouwen dat anno 2019 in ons buurland België, bij de carnavalstoet in Aalst, een praalwagen karikaturen toonde die pasten bij het nazisme van 1939. Joden met kromme neuzen en koffers met geld… Humor juich ik toe, zeker met carnaval, maar als we beseffen wat het resultaat is geweest van de toenmalige karikaturen."

Ook Gert-Jans Segers reageerde op de carnavalswagen en noemde deze 'misselijkmakend'. Nu is het een feit dat op dit moment het antisemitisme in Europa steeds verder toeneemt. En logisch dus dat de joodse organisaties op hun hoede zijn.
https://twitter.com/keesvdstaaij/status/1102844627411976193
Tja. Wat moeten we hier nu van zeggen? In ieder geval lijkt de situatie te escaleren. De makers van de wagens werden op sociale media bedreigd en joodse organisaties voelen zich op hun beurt weer bedreigd door de praalwagen:

"Wij vonden dat komisch, als roze Joden de stoet in met een kluisje waar we ons opgespaarde geld in bewaren. Met andere religies wordt er ook gelachen"

Volgens de groep zijn zij op sociale media bedreigd uit joodse hoek. Tja. In ieder geval wordt de situatie er nu niet gezelliger op. En dat terwijl het carnaval wel gezellig moet zijn voor iedereen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten