snapshot3

Baantjescarrousel op volle toeren - Pechtold wordt reddende engel voor autorijdende ouderen

Geen categorieokt 11 2019, 18:00
Alexander Pechtold heeft een mooi nieuw baantje op de kop weten te tikken: algemeen directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het CBR staat er namelijk om bekend dat het vele ouderen in moeilijkheden brengt door bureaucratische rompslomp.
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) benoemde Alexander Pechtold tot algemeen directeur, nadat de Raad van Toezicht van het CBR hem voor had gedragen. De baantjescarrousel draait op volle toeren!
Pechtold zou de aangewezen persoon zijn om de uit de hand gelopen bureaucratie, die het CBR tot 'oudjes pester' heeft gemaakt, aan te pakken. Iedereen voelt aan dat het CBR de boel snel weer op de rails moet krijgen. Mensen die hun rijbewijs wilden verlengen, raakten deze in sommige gevallen zelfs direct kwijt! Dit aanvechten (of überhaupt iets van het CBR te horen krijgen) kan makkelijk maanden duren.
De keuze voor Pechtold wordt met wollige taal verklaard:

"Hij heeft vanuit zijn langdurige politieke ervaring een uitstekend gevoel voor de complexe omgeving en de belangrijke rol van het CBR in de samenleving.”

En deze:

"Alexander Pechtold is een verbindende persoonlijkheid die zowel binnen als buiten het CBR de rust en het vertrouwen terug kan brengen."

Pechtold voelt zelf ook wel aan dat men hier naar kijkt als het baantjescarrousel in actie. En wel door deze zinnen uit het AD:

"Pechtold weigerde vanmiddag tegen deze krant gelijk persoonlijk een telefonische toelichting te geven op zijn stap. Hij verwees naar de afdeling communicatie van het CBR."

Ach ja, nu weten we in ieder geval dat hij geen burgemeester van bijvoorbeeld Den Haag wordt...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten