Baantjescarrousel slingert Hennis-Plasschaert naar topfunctie VN!

Geen categoriesep 01 2018, 9:00
Kijk, zo doen we dat! Je eigen militairen in de steek laten, voor niks laten vechten en zichzelf op laten blazen door defecte mortieren, maar dan wel mooi doorstromen naar een leuk baantje bij de VN! Jeanine Hennis-Plasschaert heeft er zin in! Via NU.nl.
Ze is het kabinet uitgeschopt vanwege de bende die er bij Defensie is ontstaan, liet zelfs nog een traan en keek Mark even droevig aan. Iedereen vond het blijkbaar zo zielig dat ze haar maar gingen troosten met een leuk baantje bij de VN. 'Ga maar een missie in Irak leiden of zo, lijkt wel op Mali, vind je vast leuk,' moeten ze bij de VVD gezegd hebben.
Ze wordt naast baas over de VN-missie in Irak ook 'speciaal vertegenwoordiger' van de Secretaris-Generaal van de VN. Ad Melkert vervulde deze 'functie' van 2009 tot 2011. Wat ze daar precies doet mag Joost weten, van Melkert hoorde je na de dood van Fortuyn ook niks meer. Wellicht sterft de carrière van Hennis-Plasschaert een stille dood in de donkerste contreien van die kapot gebombardeerde zandbak genaamd Irak.
Er is daar alleen maar conflict, wetteloosheid en onzekerheid. De VN kan niet veel anders doen dan 'oproepen tot een wapenstilstand', geld inzamelen, voedsel en wederopbouw bieden en janken als het allemaal weer plat wordt gebombardeerd wanneer er een nieuw conflict ontstaat. De enige overeenkomst die deze baan met haar tijd als minister heeft is dezelfde gebrekkige kwaliteit mortieren die je daar aantreft. Blij dat we die kwijt zijn!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten