De VS betaalt niet langer mee aan VN-hulp Palestijnen

Geen categoriesep 01 2018, 10:00
De Verenigde Staten is er inmiddels wel klaar mee, overal maar lukraak geld naartoe gooien (behalve wapens natuurlijk) en stopt met de financiering van het VN-agentschap dat Palestijnse vluchtelingen helpt. Het VN-agentschap noemden ze 'een onherstelbare gebrekkige organisatie'. Via NU.nl.
Het voornaamste probleem dat de VS met VN-organisatie UNRWA heeft is dat het onzinnige organisatie lijkt te zijn geworden. Er komen steeds meer mensen bij die allemaal een leuke functie krijgen terwijl de organisatie tegelijkertijd zegt al jaren 'in crisis mode' te verkeren. Plat gezegd betekent dit dat het een soort subsidie bedelaarsorganisatie is geworden waar de VS absoluut geen trek in heeft.
Naast de intrekking van de financiering voor UNRWA wordt er ook 200 miljoen dollar gekort op hulpprojecten in Gaza en de Westelijke Jordaanoever. De UNRWA ziet het natuurlijk allemaal anders en vinden zichzelf heus niet onherstelbaar gebrekkig! Zij betreuren dan ook het intrekken van de steun. Woordvoerder van Palestijnse president Abbas spreekt echter van 'een aanval op het Palestijnse volk' wat natuurlijk ook sterk overdreven is. Iedere keer dat ik een zwerver geen kleingeld geef betekent ook niet dat ik hem aanval...
Of het echt bedoeld is om het Palestijnse volk te raken kun je natuurlijk niet met zekerheid zeggen. Wellicht is er een manier voor de UNRWA om wel weer te kunnen voldoen aan de criteria die de VS heeft zodat ze het geld weer terug kunnen krijgen. Hoewel de wil mij klein lijkt om daar nog geld heen te sturen als men bij het intrekken van die steun direct van 'een aanval' spreekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten